Skocz do zawartości

Temat ogólny o prockach AMD

Recommended Posts

A jaki odpowiednik intela i z jaka plyta byl by lepszy? Budzet 1000-1300max?

Podkrecanie raczej nie wchodzi w gre bo zupelnie sie na tym nie znam.... w tym roku glownie zalezy mi na grze the crew i w styczniu gta5 wiec moj fx powinien dac sobie rade ale z pozniejszymi grami moge miec problem z odpaleniem na high detale

Sorry ale każdy intel będzie lepszy :P od topowego AMDeka, teraz już nawet i3 go przegania :D

polecanie i5 3570k (przy 1300zl), kiedy mieszcząc się w budżecie, za niewiele więcej można miec i5 4690k jest niekompetencją, szczególnie jeżeli ktoś nie zna sie na sprzęcie i weźmie Twoje rady za dobrą monetę.

Edytowane przez bossk

On nie chce podkręcać więc jeśli brać i5 to na pewno nie wersje K.  Lepiej dołożyć do lepszej płyty albo pamięci. Zasilacz skoro uciągną taki grzejnik jak FX6100 to uciągnie bez problemu każde i5.

Edytowane przez Fenio

polecanie i5 3570k (przy 1300zl), kiedy mieszcząc się w budżecie, za niewiele więcej można miec i5 4690k jest niekompetencją, szczególnie jeżeli ktoś nie zna sie na sprzęcie i weźmie Twoje rady za dobrą monetę.

Znam opinie o Haswellu i ich możliwości, a raczej braku możliwości dobrego OC więc w tym wypadku polecanie Ivy Bridge jest na miejscu ;)

Sam kupiłem 3770K mimo że do dyspozycji był już 4770K i źle na tym nie wyszedłem ;) 

• 2 tygodnie później...

Siemka! Mam taki mały problemik. Zakupiłem okazyjnie płytę Asrocka FM2A88X Extreme 6 i zamierzam zakupić do niego Athlona II X4 860k, tylko nie wiem, czy maszyna sie w ogóle uruchomi przez to, że to nowy procesor a ja nie znam wersji BIOSu tej płyty :/ Jest ryzyko że go nie wykryje? A może kupić bezpiecznie X4 760k? Z góry dzięki za odpowiedź.

Siemka! Mam taki mały problemik. Zakupiłem okazyjnie płytę Asrocka FM2A88X Extreme 6 i zamierzam zakupić do niego Athlona II X4 860k, tylko nie wiem, czy maszyna sie w ogóle uruchomi przez to, że to nowy procesor a ja nie znam wersji BIOSu tej płyty :/ Jest ryzyko że go nie wykryje? A może kupić bezpiecznie X4 760k? Z góry dzięki za odpowiedź.

zmiana biosu jest bardzo prosta w asrocku, więc w razie czego zmienisz bios na nowy( zgrywasz na pena bios, wchodzisz w bios i wczytujesz w zakładce flash dany plik, enter i czekasz chwilę)