Skocz do zawartości

Temat ogólny o prockach AMD

Recommended Posts

:D

Aa to tak wygląda te twoje 150fps na i5 ,  zaraz sprawdzę ile mój phenom i 6870 wyciągnie w tych samych miejscach

Mocny w temacie jest kolega muniek, moze niech w niebo popatrzy i strzeli fotke to bedzie mial ponad 200fps. 

Edytowane przez keczu

Kurcze a podobno między i5 a i7 nie ma różnicy w grach a tu różnica 100 kl/s :)

Keczu jak Ci się spisuje pod mantle i BF4 twoja kanapka od AMD?

Edytowane przez kosmita

Powiem szczerze nie sprawdzalem bo na jakis czas zostawilem mojego glownego PC-eta , nawet pokrowiec na niego zalozylem :->  i sprawdzam "niedoleznosc" AMD w grach. :P . Jutro sprawdze, zainstaluje nowe stery i zobaczymy. 

Jakiego programu uzywasz do monitorowania ?   

Edytowane przez keczu

Żeby nie być gołosłownym,

Crysis 3, Phenom x4 955, 6870, LOW

http://imageshack.com/a/img703/9666/8tvp.jpg%20http://imageshack.com/a/img850/1531/tjzx.jpg

http://imageshack.com/a/img703/9666/8tvp.jpg

Wcale nie tak tragicznie, ciekawe że na statku nie miałem ani gpu ani cpu na 99/100% ;)

• Popieram 1

Poprawione sterowniki i ze 3 patche były. Na 100% jestem pewien, że świeżo po premierze były skopane "liny" na pierwszym statku i w momencie którym się poruszały były olbrzymie spadki na każdym sprzęcie, zapewne było więcej takich błędów.

Teraz w 1080p, medium, fxaa mam na statku ~60fps a w tych trawach ~45fps.

Jako że mi do rozgrywki singleplayer wystarcza 30-40 to gram na mieszanym high/veryhigh i cienie medium.

Edytowane przez MasterBarti

Dzięki

1 mapa AMD 

Intel  

2 mapa AMD 

Intel  

Wcześniej ktoś pisał że na pierwszej mapie procek korzysta tylko z 4 rdzeni, to mam liczyć jako 4 rdzenie i nic więcej ???Czy 4 rdzenie + 4 wątki bo już nie wiem.

Edytowane przez kosmita

Wiec roznica przy i7 3770k+R7990 z mantle lub DirectX jest zadna . Wzucil bym jakies fotki ale nie ma sensu , roznica moze +3fps. W obydwu przypadkach gra wyglada tak samo i chodzi oki. Sprawdzilem tylko dwa krotkie momenty, sprobuje wiecej jutro. 

Wsadze jeszcze Radka do budy z Phenomem :o , zobaczymy jak mantle pomaga przy slabszym procesorze. Pozdr.   

Edytowane przez keczu

@up 

Dzieki za linka bo wlasnie mam problem MSI After.... i EVGA Precision.. nie mam opcji wyswietlanie FPS, wszystko inne da sie wlaczyc, ale opcja z fps-ami nie jest podswietlona (na obydwoch komputerach) . A teraz jeszcze do tego FRAPS przestal mi dzialac na tym z R7990 kur.....!.  Na dzis to zostawie.