Skocz do zawartości

Temat o kartach Radeon serii 7xxx oraz Rx 2xx

Recommended Posts

Asus R9 280X TOP. Jeżeli chcecie wiedzieć coś o karcie, to piszcie. Mam ją u siebie.

Gdybyś mógł to zapodaj wynik z Unigine Valley (jakiekolwiek ustawienia bylebyś wyłączył aa) i GPU score z Fire Strike'a. Następnie drugi raz to samo ale po OC :)

P.S Nie ma sensu porównywać zegar w zegar, dwóch innych generacji GPU (czy tam liftingu - jak kto woli).

Jakich dwóch generacji ?

R9 280X i 7970GE to dokładnie to samo ! To już nawet nie kotlet, to wędliny z Constaru.

NV do swoich kotletów dorzuciła poprawiony boost i podniosła fabryczne zegary, przez co 770-tka jest o te kilka procent szybsza od 680-tki. AMD nie zrobiło nawet tego :/

Ty tak na poważnie, czy udajesz ?

Wytłumacz mi, jaki będzie problem z połączeniem 7970 i 280X w CF ?

Jedynym kryterium, które musi zostać spełnione jest GPU z tej samej rodziny. Nawet ilość pamięci nie musi się zgadzać, co pokazała możliwość łączenia 7950/70 z 7870xt.

7970GE i 280X to ten sam układ, bez jakichkolwiek zmian.

Zabawa ? Po jaką cholerę kombinować z flashowaniem biosu, jeśli nie da to absolutnie żadnych wymiernych skutków, a zawsze jest możliwość, że coś się uszkodzi i nici z gwarancji ?

• Popieram 1

Jakich dwóch generacji ?

R9 280X i 7970GE to dokładnie to samo ! To już nawet nie kotlet, to wędliny z Constaru.

NV do swoich kotletów dorzuciła poprawiony boost i podniosła fabryczne zegary, przez co 770-tka jest o te kilka procent szybsza od 680-tki. AMD nie zrobiło nawet tego :/

AMD i Nvidia odgrzały razem kotlety w takim razie.

R9 280X został zbudowany na bazie 7970 ale nie jest jego katalogowym zamiennikiem, są jeszcze R9 290 i 290X więc skoro 7970GHz był topowym jednordzeniowym GPU od AMD, to modelem  który wejdzie na jego miejsce będzie R9 290X. 

Czerwoni jednak dali ciała na całej linii, najpierw przeskoczyli z serii HD7xxx od razu na serie R9 (jakby nie patrzeć HD 9xxx), i odpicowali nieco kilka popularnych modeli ze średnio-wysokiego segmentu, robiąc takie sztuczki powinno się wykonać produkt całkowicie nowy.

Panowie tu macie mój test:

http://www.frazpc.pl/artykuly/924904-1,ewolucja-od-amd---asus-radeon-r9-280x-directcu-ii.html

Niestety cała gamma Radków bazuje na starych sterach - 13.4. Po kolei będę odświeżał listę ;)

Karta odjechała. Inni są w kolejce i niestety nie zdążyłem już przetestować tego o co prosicie. 

Karta posiada regulacje napięcia. U mnie niestety coś nie trybiła - dawałem jej 1.3V, ale nie przekraczała bariery 1.2V. Na pure wszystko było okej.

Została mi 270X, ale nie mogę zdradzić która wersja ;)

• Popieram 2