Skocz do zawartości

Temat o kartach Radeon serii 7xxx oraz Rx 2xx

Recommended Posts

Własnie chodzi mi o R9 280X bo taką bym chciał nabyć ale nie wiedziałem czy to premiera ogólnie modelu,czy w sklepach już :)

Od 8 października będziesz miał kartę dostępną już z autorskimi systemami chłodzenia. W końcu 7970 jest na rynku od dwóch lat, więc za wiele tu już nie wykombinują.

Edytowane przez jorginto

Nie wszystkie, jakieś słabsze modele mają również być oparte na nowych układach.

Na razie to mamy jeden nowy układ, przypudrowany 7970 i wykastrowany 7950, a w niższe modele, to już się nie zagłębiałem.

PS.

Gratki z okazji 2k postów :)

Edytowane przez jorginto

Titan to przerost formy nad treścią, ale jeśli R9 290X będzie konkurencją dla 780-tki i spowoduje spadek jej ceny to się nie obrażę :)

Póki co stwierdziłem, że zamiast nowej grafy bardziej mi się przyda drugi SSD :P

Gość effendi360

Stałe 60 fps dla wielu graczy to abstrakcja nawet na pececie, nie mówiąc już o godzeniu się bez bólu na standardy konsolowe (20-25fps) więc po co komu mocniejsza karta niż to co jest na rynku ?

Titan to przerost formy nad treścią

Tylko i wyłącznie jeśli chodzi o cenę. Co chcesz od wydajności tej karty ? Na obecną chwilę kosi wszystko i nie obraziłbym się, gdybym miał go pod maską...

Również bym się nie obraził, najlepiej z LC blokiem ;)

Cena jest jednak może nie tyle zaporowa, co idiotyczna, bo za wzrost wydajności względem 780-tki trzeba zapłacić nieproporcjonalnie więcej. O wiele więcej.

Gość effendi360

Bo to towar ekskluzywny. Proste. Dla szaraków jest wystarczająca paleta kart do wyboru w niższym przedziale cenowym. Sprawidzimy cenę Titana jak będą na rynku trzy karty 1gpu o takiej wydajności. ;)

Między Bogiem a prawdą ludzie którzy biorą 780 ze sklepu są bardziej powaleni bo za te 2,5k już faktycznie można mieć Titana bez vatu, choćby od krętacza.

Gdybym jeszcze raz miał dokonać wyboru GPU, to brałbym SLI 660ti (rok temu!) a potem je zwodował.
Robię już cuda na kiju, żeby 7970 przestały wyć (szczególnie ta górna). Zostało tylko cięcie budy, okno z plexi i boczny wentylator ;)

Edytowane przez lor3ddr8d