woj123 0 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam. Mam poważny problem z konsolą. Konsole mam już parę lat, jest to płyta xenon właśnie tyle co chciałem zagrać w GTA IV i podczas ładownia gry wyskoczyły mi na ekranie tv niebiesko-zielone prostokąty, ni to artefakty ni to coś. Gdy już sięgałem by wyłączyć konsole zauważyłem 3RROD ;/ Wiem że pewnie każdy z was powie że to stara płyta i super że tak długo wytrzymała ale nie chce oddawać jej do serwisu i bardzo bym prosił was o wytłumaczenie jak naprawić ten błąd w domowym zaciszu Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 nie chce oddawać jej do serwisu i bardzo bym prosił was o wytłumaczenie jak naprawić ten błąd w domowym zaciszu Rozumiem, że konsola przerabiana? Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 A jak ją włączyłeś ponownie to co jest ? Link to post Share on other sites
woj123 0 Napisano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Tak przerabiana ale co to ma za znaczenie jeżeli miałbym oddać do serwisu? Gwarancji i tak nie mam. Nadal 3RROD ;/ Zapomniałem dodać że właśnie jak wyszły te "artefakty" to coś strzeliło.. nie wiem czy w konsoli czy w tv -.- Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Rozumiem, że konsola przerabiana? A co to ma za znaczeie przy Xenonie ?? Na RMA i tak jej nie odda bo te plyty robili tylko w 2006 roku Jest stary jak swiat sposob na to bez rozberania konsoli ale moze ona podzialac pol roku a moze 3 minuty jak nie umiesz rozbierac konsoli to nie radze sie zabieac za "reflow" w domowych warunkch bo albo popalisz BGA (jakie ja to juz spuchniete laminaty bga widzialem to glowa boli) albo cos purywasz z tylu plyty przy sciaganiu xClamp-a Sposob robilem z moja stara jak swiat Xenon-ką wez 2 patyczki do uszu i wsadz tak by zablokowac z tylu te dwa wentylatory wlacz konsole i poczekaj z 15 minut az sie sama wylaczy jak tak powtarzalem z 2-3 razy i zalapyalo na kilka dni konsola po prostu sama w sobie sie "wygrzewa" i czasem poprawia luty pod GPU (jak to jest oczywiscie to) Nie musisz zaslaniac jej jakimis recznikami czy innymi duperelami bo to zbyteczne a moze zaszkodzic np czytnikowi powiedz mi jeszcze jaki masz kod bledu ? robisz to trzymajac przycisk "synchro" i wciskajac 4 razy eject tu masz isntrukcje http://www.youtube.com/watch?v=4617iVzsUBc 1 Link to post Share on other sites
woj123 0 Napisano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Jakieś dwa lata temu wymieniałem paste pod gpu i cpu więc jeszcze umiem rozkręcać boxa Kod błędu powinienem podać od razu na początku tematu za co przepraszam. Kod 0110 Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) to jset kupowaty bład bo niby tyczy sie ramu ale w wiekszosci wypakow tyczy sie ramu na GPU (ten drugi goly mniejszy rdzen) on tez ma laczeia z ukladem ktore padaja zrob tym moim sposobem a jak nie to opalara ale z glowa ! (piekarnik przy xboxie sie nie sprawdza bo PCB wygina sie jak banan) Edytowane 9 Listopada 2012 przez tommyt1983 Link to post Share on other sites
woj123 0 Napisano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Dobra to już próbuje twojego sposobu. Dam znać co i jak i dzięki tommyt1983 pisałeś że po 15 min i tak 2-3 razy. A po ile przerw w minutach? Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 z 10 przerwy bo konsola niech troche przystygnie i od poczatku Link to post Share on other sites
woj123 0 Napisano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Super dzięki Ej i chyba pomaga bo włączyłem ją o 20,07 a już są 2RROD-y zamiast trzech Ej Ej Ej ! Uruchamiam konsole a tu normalnie wszystko normalnie działa. brak rrod-uu ani nic. czy to normalne? narazie pracuje tylko w menu. Uruchomić jakąś grę? Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 mi tez to pomagalo zawsze az jej nie usmiercilem opalarka nieraz dzialalo kilka minut a nieraz 3 miechy Link to post Share on other sites
woj123 0 Napisano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Dobrze wiedzieć Uruchomię jakąś grę i sprawdzimy Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) na e73 i 0102 tez pomaga Edytowane 9 Listopada 2012 przez tommyt1983 Link to post Share on other sites
woj123 0 Napisano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Grałem przez 20min w GTA IV i nic się nie działo. Dla pewności uruchomiałem konsole parę razy z wentylatorami ale też ok. Dzięki wielkie za pomoc tommyt1983 Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Flaszke mu wisisz. Niezły sposób. Jak się sypnie to daj znać. Wrzucimy do statystyk. A masz LT czy RGH ? Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Flaszke mu wisisz. Niezły sposób. Jak się sypnie to daj znać. Wrzucimy do statystyk. A masz LT czy RGH ? ten sposob to loteria raz mi dzialal 3 miechy a raz kilka minut tak samo sie robi z kartami graficznymi na szybko odpalasz bez chlodzenia az sie sama wylaczy (zabezpiecznie) i tak z 2-3 razy a jak to nie pomaga to dopiero opalara-piekarnik z ylod w ps3 to nie bangla bo przy ylod-zie konsla automatycznie po 1 sek odcina napiecie Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Frajerska konsola. BTW kupiłbym jedną z niskim softem najlepiej slimkę Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 slimek nie lubie bo sie grzeja mam teraz fata cechl04 80gb i dalem 320gb i zimniutka jak lodoweczka mam teraz CFW 4.30 i chodzi wszystko podobno niebawem CEX-y bedzie mozna montowac na kazdym FW wiec luz bedzie Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Sprzedaj mi go. Chce przerobionego. Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 sam polowalem na takiego w stanie idealnym - mial jeszcze ta folie ochronna na gorze ani grama kurzu w wywiewach i plomba widac ze lezak magazynowy Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 To sprzedaj. Znajdziesz se nowego a ja potrzebuje. Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 jak tak naprawde potrzebujesz to postaram Ci na dniach cos poszukac mojej nie oddam Link to post Share on other sites
woj123 0 Napisano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Elo ludziska Właśnie się sypła konsolka heh i robię od nowa to samo kod błędu ten sam Konsola na LT-ku. Flaszke? Ja myślałem o dwóch Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 jak tak naprawde potrzebujesz to postaram Ci na dniach cos poszukac mojej nie oddam To i mi możesz poszukać . Przydałby mi się X360 przerobiony, bo mojej slimki chyba nie idzie przerobić. Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 (edytowane) xboxy mam mam 2 slimki w idealnym stanie jedna z data jeszcze do flasha mam tez 3x elitki Jasper jak chcesz i 2 falconki z drugiej polowy 2008 jest tez jeden jasper bialy tylko narazie zarezerwowany wiec czeka moge wgrac jakiego chcesz lt-ka (tylko faty bo z slimami to zabawa) rozne konfiguracje z dyskami ,padami lub bez - jak chcesz Edytowane 11 Listopada 2012 przez tommyt1983 Link to post Share on other sites
Recommended Posts