Skocz do zawartości

Słuchawki nauszne - pomoc w wyborze

Recommended Posts

Witam,

planuję zakup słuchawek nausznych. Słucham różnych gatunków muzycznych, dlatego nie poszukuję modelu słuchawek do ściśle wyznaczonego zakresu. Mój budżet to ok. 200zł - oczywiście mogę dołożyć jeszcze nieco jeżeli będzie to naprawdę potrzebne. Co najwawżniejsze, zależy mi też na tym by słuchawki grały czysto, gdy trzeba dobrze basowały (nie wymagam perfekcji w takim zakresie cenowym, ale chciałbym żeby bas był przyzwoity), i oczywiście dobry dzięk. Ponadto, zależy mi na tym żeby słuchawki dobrze się prezentowały - wygląd jak i wykonanie ma dla mnie znaczenie.

aktualnie przyglądam się:

- pioneer mj 521,

- akg k450

pozdrawiam :)

Witam,

planuję zakup słuchawek nausznych. Słucham różnych gatunków muzycznych, dlatego nie poszukuję modelu słuchawek do ściśle wyznaczonego zakresu. Mój budżet to ok. 200zł

W tym budżecie warto rozważyć:

Panasonic RP-HTF600

Panasonic RP-HTX7

Lub wyżej wymienione CAL! oraz Shure SRH 240.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)

wyboru jeszcze nie dokonałem, dzięki wam powiększyłem tylko przedział modeli, nad którymi się teraz rozglądam.

Dokonałem takiego zestawienia:

Pioneer se-mj521

Typ słuchawek: nauszne

Pasmo przenoszenia: 10 - 28000 Hz

Dynamika: 105 dB

Rodzaj transmisji bezprzewodowe: nie dotyczy

Dlugość kabla: 1,2 m

AKG K450

Pasmo przenoszenia: 11 - 29500 Hz

Dynamika: 126 dB

Dlugość kabla: 1 m

Creative aurvena live

Pasmo przenoszenia: 10 - 30000 Hz

Dynamika: 103 dB

Dlugość kabla: 1,2 m

Panasonic rp-htf600e

Pasmo przenoszenia: 10 - 28000 Hz

Dynamika: 105 dB

Dlugość kabla:3 m

Parametry zdecydowanie do siebie zbliżone, więc chyba będzie decydował wygląd, bo niestesty nie mam możliwości przetestowania tego jak słuchawki grają - prócz recenzji na innych forach.

Z wyglądu najbardziej przypadły mi pioneery (ładny wygląd, obracane nauszniki, wyglądają na solidną konsturkcję, mogłyby mieć jedynie większe nauszniki), panasonic (prezentuje się bardzo fajnie, 3m kabel jest moim zdaniem wadą, czy nauszniki są obrotowe ?, czy tłumią szum z zewnątrz - bo z tego co widzę to tak mi się wydaję) akg 450 (słuchawki najdroższe, wydatek rzędu 260zł, ładny wygląd, futerał w zestawie, no i pewnie brzmienie też porównywalne z wyżej wymienionymi, o creativach nic nie wiem ale jakoś nigdy sprzęt tej firmy nie przypadł mi do gustu, aczkolwiek biorę pod uwagę przy zakupie.

Na chwilę obecną najbardziej nastawiony jestem na pioneery, w sumie są to jedyne słuchawki, które widziałem na żywo i miałem możliwość ich wypróbowania. Cały czas decyzja jednak nie zapadła. :P

Ja osobiście brałbym AKG K450 lub Creative. Posiadam Pioneery se-m390 i nie mają one startu do Creative. Myślę,że między podanym przez ciebie modelem a tym którym ja posiadam nie będzie dużych różnic w dzwięku, ponieważ to ta sama półka cenowa :)

Edytowane przez erni228