michail 0 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam, planuję zakup słuchawek nausznych. Słucham różnych gatunków muzycznych, dlatego nie poszukuję modelu słuchawek do ściśle wyznaczonego zakresu. Mój budżet to ok. 200zł - oczywiście mogę dołożyć jeszcze nieco jeżeli będzie to naprawdę potrzebne. Co najwawżniejsze, zależy mi też na tym by słuchawki grały czysto, gdy trzeba dobrze basowały (nie wymagam perfekcji w takim zakresie cenowym, ale chciałbym żeby bas był przyzwoity), i oczywiście dobry dzięk. Ponadto, zależy mi na tym żeby słuchawki dobrze się prezentowały - wygląd jak i wykonanie ma dla mnie znaczenie. aktualnie przyglądam się: - pioneer mj 521, - akg k450 pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
B o r o 389 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 A Shure 220 ? Superluxy ? Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 ewentualnie AKG K518DJ czy Creative Aurvana Live. Cytuj Link to post Share on other sites
Grzechuboss 143 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam, planuję zakup słuchawek nausznych. Słucham różnych gatunków muzycznych, dlatego nie poszukuję modelu słuchawek do ściśle wyznaczonego zakresu. Mój budżet to ok. 200zł W tym budżecie warto rozważyć: Panasonic RP-HTF600 Panasonic RP-HTX7 Lub wyżej wymienione CAL! oraz Shure SRH 240. Cytuj Link to post Share on other sites
FireBlade 14 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) Mam Panasonica RP-HTF600 i krótko mówiąc są godne polecenia. http://forum.pclab.pl/topic/782679-Panasonic-RPHTF600-dyskusja-opinie/ http://www.head-fi.org/t/571005/the-panasonic-rp-htf600-s-headphones-more-fun-than-the-hd650 http://www.head-fi.org/products/panasonic-rp-htf600-s-step-monitor/reviews/5665 Edytowane 9 Listopada 2012 przez FireBlade Cytuj Link to post Share on other sites
Teyoo 0 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Może zainteresują Cię te słuchawki : http://www.morele.net/sluchawki-akg-k512-mkii-447774/ Cytuj Link to post Share on other sites
michail 0 Napisano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi wyboru jeszcze nie dokonałem, dzięki wam powiększyłem tylko przedział modeli, nad którymi się teraz rozglądam. Dokonałem takiego zestawienia: Pioneer se-mj521 Typ słuchawek: nauszne Pasmo przenoszenia: 10 - 28000 Hz Dynamika: 105 dB Rodzaj transmisji bezprzewodowe: nie dotyczy Dlugość kabla: 1,2 m AKG K450 Typ słuchawek: nauszne Pasmo przenoszenia: 11 - 29500 Hz Dynamika: 126 dB Rodzaj transmisji bezprzewodowe: nie dotyczy Dlugość kabla: 1 m Creative aurvena live Typ słuchawek: nauszne Pasmo przenoszenia: 10 - 30000 Hz Dynamika: 103 dB Rodzaj transmisji bezprzewodowe: nie dotyczy Dlugość kabla: 1,2 m Panasonic rp-htf600e Typ słuchawek: nauszne Pasmo przenoszenia: 10 - 28000 Hz Dynamika: 105 dB Rodzaj transmisji bezprzewodowe: nie dotyczy Dlugość kabla:3 m Parametry zdecydowanie do siebie zbliżone, więc chyba będzie decydował wygląd, bo niestesty nie mam możliwości przetestowania tego jak słuchawki grają - prócz recenzji na innych forach. Z wyglądu najbardziej przypadły mi pioneery (ładny wygląd, obracane nauszniki, wyglądają na solidną konsturkcję, mogłyby mieć jedynie większe nauszniki), panasonic (prezentuje się bardzo fajnie, 3m kabel jest moim zdaniem wadą, czy nauszniki są obrotowe ?, czy tłumią szum z zewnątrz - bo z tego co widzę to tak mi się wydaję) akg 450 (słuchawki najdroższe, wydatek rzędu 260zł, ładny wygląd, futerał w zestawie, no i pewnie brzmienie też porównywalne z wyżej wymienionymi, o creativach nic nie wiem ale jakoś nigdy sprzęt tej firmy nie przypadł mi do gustu, aczkolwiek biorę pod uwagę przy zakupie. Na chwilę obecną najbardziej nastawiony jestem na pioneery, w sumie są to jedyne słuchawki, które widziałem na żywo i miałem możliwość ich wypróbowania. Cały czas decyzja jednak nie zapadła. Cytuj Link to post Share on other sites
erni228 1 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) Ja osobiście brałbym AKG K450 lub Creative. Posiadam Pioneery se-m390 i nie mają one startu do Creative. Myślę,że między podanym przez ciebie modelem a tym którym ja posiadam nie będzie dużych różnic w dzwięku, ponieważ to ta sama półka cenowa Edytowane 9 Listopada 2012 przez erni228 Cytuj Link to post Share on other sites
Rafi0 6 Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Cal + xonar d2. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts