Skocz do zawartości

Cooler Master - HAF X FANS

Recommended Posts

Witam!

Znajomy zakupił sobie sobie obudowę "Cooler Master - HAF X".

Chce wypełnić obudowę wentylkami tylko jeszcze nie wie czy te które w obudowie zostawić czy tez wymienić.

Ma ktoś informacje na temat tych wentylków które są już w zestawie? Czy można je wymienić na coś lepszego?

co do kolorków... najlepiej nie LED, i żeby pasowały do koloru obudowy no i ewentualnie do "NOCTUA NH-D14"

Od razu mowie ze jak już będą jakieś LED to niebieskiego albo zielonego kolorku... tylko nie czerwonego!

PS: Czy opłaca się dokładać 3-ci wentylatorek do NH-D14? Jak tak, to jaki?

-Budżet to jakieś 1200zl

Edytowane przez MichaelS17

1200zł ?!? A nie przypadkiem 120zł ?

Jak mają pasować do koloru tych z Noctua NH-D14 to niech kupi....któryś z serii 12cm Noctua ;)

Opłaca się dołożyć 3 wentyl, jeżeli stosujemy mocne oc na prądożernym cpu, inaczej to będzie przerost formy nad treścią.

Zostało mu 1200zl po zakupie komputera i tyle może jeszcze wydać jeżeli będzie to konieczne.

Procek I7 3930k, jakie OC to jeszcze nie wiadomo ale nie będzie to jakieś zwykle turbo...

A do tej Noctua to może wentylek "NOCTUA NF-P14-FLX" ?

Tylko do budy jakie ..

No ludzie ...

Potrzebuje jakiś propozycji..

Jakimi wentylkami wypełnić te obudowę??

Edytowane przez MichaelS17

Ja mam górę 2x200mm czarne, przód i bok 200mm przezroczyste (czerwony LED). Boczny (czy włączony, czy daje powietrze na kartę, czy też zabiera) nie daje żadnej poprawy w temp. Zobaczę niebawem czy pomaga w SLI.

Sam się zastanawiałem co ma być na CPU i wybrałem DARK ROCK PRO 2, bo lepiej od NOCTUA pasuje do HAFa.

Wymienić można i kombinowac też. Tylko przedniego nie wsadzi nigdzie indziej, bo przedni ma eliptyczny kształt.

Oryginalne dają radę, ja sam nie widziałem potrzeby, żeby zmieniać. Głośne też nie są, a podpięte mam na sztywno.

Na filmikach i zdjęciach ciekawie wygląda Haf X z wentylkiem Led-Red na froncie a na górze z Led-Blue

Jak dla mnie to przy taki sprzęcie mieszanie kolorów źle wygląda. Sam mam dwa czerwone wentylatory, a dwie niebieskie diody na płycie, których nie mogę wyłączyć, psują efekt.

O, dobrze wiedzieć

Sam się zastanawiałem co ma być na CPU i wybrałem DARK ROCK PRO 2

Wystarczyło zajrzeć do sygnaturki. :) Edytowane przez bonuz