MichaelS17 0 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Witam! Znajomy zakupił sobie sobie obudowę "Cooler Master - HAF X". Chce wypełnić obudowę wentylkami tylko jeszcze nie wie czy te które w obudowie zostawić czy tez wymienić. Ma ktoś informacje na temat tych wentylków które są już w zestawie? Czy można je wymienić na coś lepszego? co do kolorków... najlepiej nie LED, i żeby pasowały do koloru obudowy no i ewentualnie do "NOCTUA NH-D14" Od razu mowie ze jak już będą jakieś LED to niebieskiego albo zielonego kolorku... tylko nie czerwonego! PS: Czy opłaca się dokładać 3-ci wentylatorek do NH-D14? Jak tak, to jaki? -Budżet to jakieś 1200zl Edytowane 6 Listopada 2012 przez MichaelS17 Cytuj Link to post Share on other sites
Sleeveking 58 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 1200zł ?!? A nie przypadkiem 120zł ? Jak mają pasować do koloru tych z Noctua NH-D14 to niech kupi....któryś z serii 12cm Noctua Opłaca się dołożyć 3 wentyl, jeżeli stosujemy mocne oc na prądożernym cpu, inaczej to będzie przerost formy nad treścią. Cytuj Link to post Share on other sites
MichaelS17 0 Napisano 7 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 (edytowane) Zostało mu 1200zl po zakupie komputera i tyle może jeszcze wydać jeżeli będzie to konieczne. Procek I7 3930k, jakie OC to jeszcze nie wiadomo ale nie będzie to jakieś zwykle turbo... A do tej Noctua to może wentylek "NOCTUA NF-P14-FLX" ? Tylko do budy jakie .. No ludzie ... Potrzebuje jakiś propozycji.. Jakimi wentylkami wypełnić te obudowę?? Edytowane 6 Listopada 2012 przez MichaelS17 Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 7 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Ja mam górę 2x200mm czarne, przód i bok 200mm przezroczyste (czerwony LED). Boczny (czy włączony, czy daje powietrze na kartę, czy też zabiera) nie daje żadnej poprawy w temp. Zobaczę niebawem czy pomaga w SLI. Sam się zastanawiałem co ma być na CPU i wybrałem DARK ROCK PRO 2, bo lepiej od NOCTUA pasuje do HAFa. Wymienić można i kombinowac też. Tylko przedniego nie wsadzi nigdzie indziej, bo przedni ma eliptyczny kształt. Oryginalne dają radę, ja sam nie widziałem potrzeby, żeby zmieniać. Głośne też nie są, a podpięte mam na sztywno. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 @ UP A jesteś pewien, że Dark Rock Pro 2 zmieści się tam z zamontowanym w obudowie bocznym wentylatorem? On ma przecież ok. 166 mm wysokości... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 @up Ja mam w HAF X zamontowanego Dark Rock Pro 2 z bocznym wentylatorem Cytuj Link to post Share on other sites
MichaelS17 0 Napisano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Dzięki Juz zamówił wentylatorki Wymienia ten na górze na 2x CM Megaflow silent fan 200mm Blue Led. Tego z boku ani z tylu nie ruszamy Na filmikach i zdjęciach ciekawie wygląda Haf X z wentylkiem Led-Red na froncie a na górze z Led-Blue Zobaczymy jak to będzie w praktyce. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 @up Ja mam w HAF X zamontowanego Dark Rock Pro 2 z bocznym wentylatorem O, dobrze wiedzieć Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 (edytowane) Na filmikach i zdjęciach ciekawie wygląda Haf X z wentylkiem Led-Red na froncie a na górze z Led-BlueJak dla mnie to przy taki sprzęcie mieszanie kolorów źle wygląda. Sam mam dwa czerwone wentylatory, a dwie niebieskie diody na płycie, których nie mogę wyłączyć, psują efekt. O, dobrze wiedzieć Sam się zastanawiałem co ma być na CPU i wybrałem DARK ROCK PRO 2 Wystarczyło zajrzeć do sygnaturki. Edytowane 8 Listopada 2012 przez bonuz Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 @t.luk Silver Arrow też się mieści z zamontowanym bocznym wentylem w HAFie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts