Skocz do zawartości

Czy warto zmieniać Phenom 955 na i5?

Recommended Posts

Tak to niestety normalne, Ivy Bridge maja bardzo slaba paste pod blaszka IHS i dlatego rdzenie sie mocno grzeja a radiator potrafi byc zimny. Jedyna opcja zeby sobie z tym poradzic to zdjecie IHS i zmiana pasty pod nim.

http://www.youtube.com/watch?v=XXs0I5kuoX4

Zadziwia mnie tylko to że w filmiku tym temperatura spada tak znacznie, podczas gdy w testach portali temperatura spadała o maks2 stopnie, a czasem nawet wzrastała.

Tak to niestety normalne, Ivy Bridge maja bardzo slaba paste pod blaszka IHS i dlatego rdzenie sie mocno grzeja a radiator potrafi byc zimny. Jedyna opcja zeby sobie z tym poradzic to zdjecie IHS i zmiana pasty pod nim.

I właśnie ta pasta zadecydowała o tym że nowy procek intela nie zagości w mojej obudowie. Bardzo dziwne, że w tak wysokim modelu ten problem występuje.

I właśnie ta pasta zadecydowała o tym że nowy procek intela nie zagości w mojej obudowie. Bardzo dziwne, że w tak wysokim modelu ten problem występuje.

Miałem do czynienia z i5 3570k wg Real temp, i HW monitor rdzenie miały po 90*C przy zegarze 4,7 Ghz i napięciu 1,32 V a radiator był wręcz zimy. Jak to wyjaśnisz?

Miałem do czynienia z i5 3570k wg Real temp, i HW monitor rdzenie miały po 90*C przy zegarze 4,7 Ghz i napięciu 1,32 V a radiator był wręcz zimy. Jak to wyjaśnisz?

Każda pasta po pewnym czasie traci w części swoje właściwości. Jestem ciekawy takich 2 letnich kręconych ivy i ich super pasty,

Temat sponsorowany bez kitu :)

W czym sponsorowany? To chyba normalne że nie ma na rynku pasty która z czasem nie traci części swoim parametrów

Czy ta pod ihs intela jest jakaś nie z tej ziemi ? Jeżeli tak to poleć mi kto ją robi. Chętnie zastosuję taką pod swój cooler. Dla mnie sandy jest ok. Ivy można sobie spokojnie darować na drodze do Haswella.

Edytowane przez gshepherd