mrgibbass 226 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Tak to niestety normalne, Ivy Bridge maja bardzo slaba paste pod blaszka IHS i dlatego rdzenie sie mocno grzeja a radiator potrafi byc zimny. Jedyna opcja zeby sobie z tym poradzic to zdjecie IHS i zmiana pasty pod nim. http://www.youtube.com/watch?v=XXs0I5kuoX4 Zadziwia mnie tylko to że w filmiku tym temperatura spada tak znacznie, podczas gdy w testach portali temperatura spadała o maks2 stopnie, a czasem nawet wzrastała. Cytuj Link to post Share on other sites
xkapselx 1 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Tak to niestety normalne, Ivy Bridge maja bardzo slaba paste pod blaszka IHS i dlatego rdzenie sie mocno grzeja a radiator potrafi byc zimny. Jedyna opcja zeby sobie z tym poradzic to zdjecie IHS i zmiana pasty pod nim. I właśnie ta pasta zadecydowała o tym że nowy procek intela nie zagości w mojej obudowie. Bardzo dziwne, że w tak wysokim modelu ten problem występuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 I właśnie ta pasta zadecydowała o tym że nowy procek intela nie zagości w mojej obudowie. Bardzo dziwne, że w tak wysokim modelu ten problem występuje. Miałem do czynienia z i5 3570k wg Real temp, i HW monitor rdzenie miały po 90*C przy zegarze 4,7 Ghz i napięciu 1,32 V a radiator był wręcz zimy. Jak to wyjaśnisz? Cytuj Link to post Share on other sites
xkapselx 1 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ależ ja się z Toba zgadzam Intel zawalił na całej liniI stosując pastę. hmmm... może to zamierzone posunięcie by nie podkręcać aż tak bardzo tych procków ? Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Miałem do czynienia z i5 3570k wg Real temp, i HW monitor rdzenie miały po 90*C przy zegarze 4,7 Ghz i napięciu 1,32 V a radiator był wręcz zimy. Jak to wyjaśnisz? Każda pasta po pewnym czasie traci w części swoje właściwości. Jestem ciekawy takich 2 letnich kręconych ivy i ich super pasty, Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 A wcześniej w proc np 5 ,10 letnich co było stosowane? Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Temat sponsorowany bez kitu Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 (edytowane) Temat sponsorowany bez kitu W czym sponsorowany? To chyba normalne że nie ma na rynku pasty która z czasem nie traci części swoim parametrów Czy ta pod ihs intela jest jakaś nie z tej ziemi ? Jeżeli tak to poleć mi kto ją robi. Chętnie zastosuję taką pod swój cooler. Dla mnie sandy jest ok. Ivy można sobie spokojnie darować na drodze do Haswella. Edytowane 8 Listopada 2012 przez gshepherd Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Nie mówie o paście Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts