Skocz do zawartości

Samsung Galaxy S III 3 i wysokie(?) zużycie pamięci RAM

Recommended Posts

Trochę dużo. Ale co się dziwić - ma, to korzysta. Masz w tle jakąś obciążającą aplikację? Wejdź w ustawienia, aplikacje, działające, i przejrzyj, która tyle zajmuje. Ogólnie Android lubi sobie podjeść ram, który zwolni, jak będzie potrzebował lub po jakimś czasie usunie nieużywaną aplikację z pamięci RAM.

• Popieram 1

normalne u mnie 723mb

Android 4.1.1

Wanam Lite XXDLJ4 V4.1.2 + JB Domination Theme 1.4

Ja też mam dokładnie 723 MB :)

Trochę dużo. Ale co się dziwić - ma, to korzysta. Masz w tle jakąś obciążającą aplikację? Wejdź w ustawienia, aplikacje, działające, i przejrzyj, która tyle zajmuje. Ogólnie Android lubi sobie podjeść ram, który zwolni, jak będzie potrzebował lub po jakimś czasie usunie nieużywaną aplikację z pamięci RAM.

Dzięki, sprawdziłem tam gdzie powiedziałeś i kopia zapasowała przez Wi Fi zabierała mi 50 MB Ram, wyłączyłem to bo nie jest dla mnie ta opcja konieczna i z 720 zrobiło 670, lecz wydaje mi sie że to jeszcze troche dużo, ponieważ moja bateria nie lubi takiego obciążenia :/

Następną nawięcej zżerającą aplikacją jest SwiftKey (klawiatura) zabiera ona 25 MB, dlaczego tak dużo to naprawde nie wiem ...

Więcej chyba już nie wyłączę bo z tego co widze to wszystko inne jest mniej wiecej konieczne, chyba taki stan na poziome 650 mb musi pozostać.

Jeszcze bym tylko prosił kogoś o potwierdzenie w jest S III jakie ma zużycie i będe spokojny ;p

Dziękuje za odpowiedzi i czekam jeszcze na w.w :)

Przepraszam, napisałem ze " kopia zapasowała przez Wi Fi zabierała mi 50 MB Ram ", nie jest to chyba kopia zapasowa, poniewaz wyłączyłem ją i to zadanie nadal pracuje " nazywa sie ono WIFI Timer Service, wie ktoś do czego to służy, zabiera mi 50 mb (czy jest to po prostu włączone wifi ?)

polecam zresetować telefon raz w tygodniu to też pomoga. Zazwyczaj u mnie ciągnie ramu na poziomie 550 a po resescie spada do 450 i tak się utrzymuje gdzieś przez 1 dzień góra 2

Zresetować tzn ?? Ja 3 dni temu przywrociłem do do ust. fabr. i zauważyłem dużą poprawe w wytrzymałości baterii lecz jeszcze niepokoi mnie to duże zuzycie RAM a co dziwne nie mam zainstalowanych żadnych śmieci ;)

Przestań piiiić.... Ram i jego zajętość mają znikomy lub zerowy wpływ na baterię jej żywotność czy długość działania. Użycie procesora przez aplikacje to co innego. Mam SGS 2 wraz z Org. battery packiem 2000mAh i tel chodzi po 3-5 dni przy smsach i dzwonieniu, 1-3 przy oraniu go grami itd. np dziś radyjko internetowe przez cały dzień podpięte do Z5500 10 h non stop i zostało 25% baterii. Polecam TuneIN radio:P

Po drugie Twoja bateria Ci powiedziała ze nie lubi obciążenia hmm Więc pytam CO TY BIERZESZ??? Grzybki czy Gandzia czy tabletki babci? a może przedawkowałeś marsjanki dla dzieci... BiT*h PLEASE:P

Edytowane przez Ralphie
  • Popieram 1

Nic, po prostu ostatnio z nią rozmawiałem i mówiła mi ze nie lubi presji jaką wywiera na niej pamięći ram przez co z nerwów szybko się rozladowuje. Co do grzybków halucynkow to byłem ostatnio z kumplem w lesie, zjedlismy lecz nie było żadnych efektów wiec wsiedlismy na swoje jednorożce i wróciliśmy do domu ;)

To po co mieć tyle ramu i oczekiwać żeby był nieużywany? Ram jest po to żeby z niego korzystało urządzenie, a nie żeby leżał odłogiem. Tym bardziej jeśli nie ma spadków wydajności.