damiiw11 0 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Witam! Czy jest ktoś mi w stanie odpowiedzieć na moje pytanie - czy zużycie pamięci RAM w SGS III na poziomie 730 MB to norma czy coś za dużo ??? Dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
kubekpop 248 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Trochę dużo. Ale co się dziwić - ma, to korzysta. Masz w tle jakąś obciążającą aplikację? Wejdź w ustawienia, aplikacje, działające, i przejrzyj, która tyle zajmuje. Ogólnie Android lubi sobie podjeść ram, który zwolni, jak będzie potrzebował lub po jakimś czasie usunie nieużywaną aplikację z pamięci RAM. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 normalne u mnie 723mb Android 4.1.1 Wanam Lite XXDLJ4 V4.1.2 + JB Domination Theme 1.4 1 Cytuj Link to post Share on other sites
damiiw11 0 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 normalne u mnie 723mb Android 4.1.1 Wanam Lite XXDLJ4 V4.1.2 + JB Domination Theme 1.4 Ja też mam dokładnie 723 MB Trochę dużo. Ale co się dziwić - ma, to korzysta. Masz w tle jakąś obciążającą aplikację? Wejdź w ustawienia, aplikacje, działające, i przejrzyj, która tyle zajmuje. Ogólnie Android lubi sobie podjeść ram, który zwolni, jak będzie potrzebował lub po jakimś czasie usunie nieużywaną aplikację z pamięci RAM. Dzięki, sprawdziłem tam gdzie powiedziałeś i kopia zapasowała przez Wi Fi zabierała mi 50 MB Ram, wyłączyłem to bo nie jest dla mnie ta opcja konieczna i z 720 zrobiło 670, lecz wydaje mi sie że to jeszcze troche dużo, ponieważ moja bateria nie lubi takiego obciążenia Następną nawięcej zżerającą aplikacją jest SwiftKey (klawiatura) zabiera ona 25 MB, dlaczego tak dużo to naprawde nie wiem ... Więcej chyba już nie wyłączę bo z tego co widze to wszystko inne jest mniej wiecej konieczne, chyba taki stan na poziome 650 mb musi pozostać. Jeszcze bym tylko prosił kogoś o potwierdzenie w jest S III jakie ma zużycie i będe spokojny ;p Dziękuje za odpowiedzi i czekam jeszcze na w.w Cytuj Link to post Share on other sites
tylik 0 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) polecam zresetować telefon raz w tygodniu to też pomoga. Zazwyczaj u mnie ciągnie ramu na poziomie 550 a po resescie spada do 450 i tak się utrzymuje gdzieś przez 1 dzień góra 2 Edytowane 4 Listopada 2012 przez tylik Cytuj Link to post Share on other sites
damiiw11 0 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Przepraszam, napisałem ze " kopia zapasowała przez Wi Fi zabierała mi 50 MB Ram ", nie jest to chyba kopia zapasowa, poniewaz wyłączyłem ją i to zadanie nadal pracuje " nazywa sie ono WIFI Timer Service, wie ktoś do czego to służy, zabiera mi 50 mb (czy jest to po prostu włączone wifi ?) polecam zresetować telefon raz w tygodniu to też pomoga. Zazwyczaj u mnie ciągnie ramu na poziomie 550 a po resescie spada do 450 i tak się utrzymuje gdzieś przez 1 dzień góra 2 Zresetować tzn ?? Ja 3 dni temu przywrociłem do do ust. fabr. i zauważyłem dużą poprawe w wytrzymałości baterii lecz jeszcze niepokoi mnie to duże zuzycie RAM a co dziwne nie mam zainstalowanych żadnych śmieci Cytuj Link to post Share on other sites
tylik 0 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 zresetować to po prostu wyłączyć i włączyć telefon Cytuj Link to post Share on other sites
Ralphie 24 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Przestań piiiić.... Ram i jego zajętość mają znikomy lub zerowy wpływ na baterię jej żywotność czy długość działania. Użycie procesora przez aplikacje to co innego. Mam SGS 2 wraz z Org. battery packiem 2000mAh i tel chodzi po 3-5 dni przy smsach i dzwonieniu, 1-3 przy oraniu go grami itd. np dziś radyjko internetowe przez cały dzień podpięte do Z5500 10 h non stop i zostało 25% baterii. Polecam TuneIN radio:P Po drugie Twoja bateria Ci powiedziała ze nie lubi obciążenia hmm Więc pytam CO TY BIERZESZ??? Grzybki czy Gandzia czy tabletki babci? a może przedawkowałeś marsjanki dla dzieci... BiT*h PLEASE:P Edytowane 4 Listopada 2012 przez Ralphie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
damiiw11 0 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Nic, po prostu ostatnio z nią rozmawiałem i mówiła mi ze nie lubi presji jaką wywiera na niej pamięći ram przez co z nerwów szybko się rozladowuje. Co do grzybków halucynkow to byłem ostatnio z kumplem w lesie, zjedlismy lecz nie było żadnych efektów wiec wsiedlismy na swoje jednorożce i wróciliśmy do domu Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 5 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 jak nie lubi presji to co lubi Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 5 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 To po co mieć tyle ramu i oczekiwać żeby był nieużywany? Ram jest po to żeby z niego korzystało urządzenie, a nie żeby leżał odłogiem. Tym bardziej jeśli nie ma spadków wydajności. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts