Krustian95 0 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Podczas próby instalacji nowszej wersji biosa wyskakuje komunikat: The version of this file is not compatibile with the version of Windows you're running. Check your computer system information to see whether you need an x86 (32-bit) or 64x (64-bit) version of the program, and then contact the software publisher. Mam Windowsa 7 HP 64-bit, szukałem wersji na 64 bit w internecie - nie znalazłem, więc co należy zrobić? Z góry dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
intergalaktyczny 17 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 biosaBiosU Może tutaj coś znajdziesz http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-b75m-d3vrev_10/download/bios Cytuj Link to post Share on other sites
tronic1 2 Napisano 5 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Nowy bios wgraj QFlash'em z poziomu samego biosa. Plik biosa wgrywasz na pendrive i z nim uruchamiasz komputer, wchodzisz do biosa , wybierasz QFlash i wgrywasz. Cytuj Link to post Share on other sites
Krustian95 0 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 A wgrywać po kolei następne wersje czy mogę od razu najnowszą, bo obecnie mam najstarszą. Cytuj Link to post Share on other sites
intergalaktyczny 17 Napisano 5 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Możesz od razu najnowszą. Cytuj Link to post Share on other sites
Krustian95 0 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) A nie jest to niebezpieczne skoro tutaj wyskakuje taki błąd, jak to obejdę w taki sposób to nie będzie żadnego problemu z systemem na przykład? Edytowane 6 Listopada 2012 przez Krustian95 Cytuj Link to post Share on other sites
Karol12 13 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Mam Windowsa 7 HP 64-bit, szukałem wersji na 64 bit w internecie - nie znalazłem, więc co należy zrobić? Z góry dziękuję Z względu na powyższą wypowiedź zapytam grzecznie, jaką masz wersję biosu? Dlaczego chcesz robić aktualizację? Cytuj Link to post Share on other sites
Krustian95 0 Napisano 7 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Mam najstarszą wersję biosu. Cytuj Link to post Share on other sites
Karol12 13 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Mam najstarszą wersję biosu.Czyli jaką? Zastanawiam się bo nie wiem czy wiesz, ale bios nie jest powiązany w żaden sposób z systemem. Jednym słowem nie ma biosów pod windows 7 x64. Cytuj Link to post Share on other sites
Krustian95 0 Napisano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Wersja F5 wynika z zapisków na stronie gigabyte'a, ponieważ bios mam właśnie z tą datą zapisany w "dxdiag" Cytuj Link to post Share on other sites
Karol12 13 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 (edytowane) No to teraz mnie jeszcze bardziej zaciekawiłeś, jesteś jedyną osobą jaką znam która sprawdza wersje biosu w dxdiag. Możesz mi powiedzieć gdzie to się znajduje bo szczerze ci powiem, że nie znalazłem, a to dość ciekawa informacja. Wersję biosu widzisz po starcie płyty podczas liczenia pamięci lub też po wejściu do biosu i wciśnięciu F9. Jeżeli chcesz zaktualizować biosa zrób tak: Wejdź na stronę http://www.gigabyte.pl/ Znajdź swoją płytę, pamiętaj, że są dwie rewizje ( rewizja na płycie znajduje się w lewym dolnym rogu za złączami PCI np rev.1.0) Ściągnij plik z biosem. Rozpakuj na dysk lub pendriva. Zresetuj płytę. Przy starcie płyty wciśnij klawisz END. Wybierz swój rozpakowany plik z biosem. I odpal update. Gotowe masz biosa F10 który nic ci nie daje bo płyta chodzi tak samo jak z biosem F5. Edytowane 8 Listopada 2012 przez Karol12 Cytuj Link to post Share on other sites
Krustian95 0 Napisano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 No cóż - widzisz ja coś takiego w dxdiag mam Dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts