Skocz do zawartości

Wymiana sprzetu - problem z grami

Recommended Posts

Ostatnio wymieniłem płytę główną na Gigabyte GA-B75M-D3V (rev. 1.1) oraz procesor na Core i3 2120. Jako pierwszą grę zainstalowałem sobie Wiedźmina 2 i chodził dobrze, po pewnym czasie zainstalowałem sobie FIFĘ 13 i dosyć mocno muliła, zszedłem więc z detali na niskie i grałem myśląc, że coś z optymalizacją jest nie tak, ale dzisiaj zainstalowałem Wiedźmina 1 i osłupiałem, bo gra mi muliła jak nie wiem co nawet na średnich, a mam grafikę Sapphire HD 5770, więc nie powinienem mieć takich problemy. Mam jeszcze zainstalowanego teraz NFS ProStreet oraz Hitman Blood Money i chodzą dobrze. Proszę o pomoc, bo kompletnie nie wiem co się dzieje.

Z góry dziękuję ;)

Edytowane przez Krustian95

Najwyższą karta złapała 63 stopnie procesor 44 stopnie, mhz trzyma, bo jak zrzucam grę na pasek to w easy tune6 jest na początku max.

Wiedźmin 2 chodzi dobrze to może to jest jakiś indywidualny problem z tymi grami, Wiedźmin 1 w końcu jak wychodził to jeszcze procesory serii i3 nie były takie popularne, tylko dziwi mnie dlaczego FIFA 13 też muli, w końcu to nowa gra.

Problem nie leży w tym, że po prostu nie chce odpalać na najwyższych, problem leży w tym, że kiedyś odpalał na max i do tego jeszcze chulał dobre 50-60 fps jak nie więcej, ostatnio wymieniłem płytę główną i procesor i właśnie po tym się tak stało, najpierw fifa 13, a teraz zauważyłem to na Wiedźminie. Poprzednio odpalałem Wiedźmina 1 na procesorze Dual Core E6500 i wówczas na chodził dobrze na detalach maksymalnych.

Maksymalną mam 1680 na 1050, a na minimalnej sprawdzałem 800 na 600.

Maksymalna:

Filmik na początku gry dochodził nieraz do 2 fps a maksymalnie miał 14 fps.

Podczas walki gra wachała się między 16-30 fps

Podczas rozmowy około 16 fps

A jak tylko chodziłem to czasem nawet do 50 fps dochodziła

Minimalna:

Filmik na początku około 36-50 fps

Walka 66-75 fps

Rozmowa około 50 fps

Chodzenie około 100 fps

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...