gshepherd 330 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Naprawdę nie wiem, czy śmiać się, czy płakać ? Klik! Jak widać, FX-8350 ma wynik pojedynczego wątku na poziomie 1,1 pkt. Z kolei X6 1100T osiąga w tym teście 1,11 pkt. Teraz sobie porównaj ich taktowanie... Generalnie proponuję się leczyć na nogi, na głowę już chyba za późno . Szkoda że wyniki z cinebench nijak się mają do cinema r13 r14 gdzie stary phenom zwyczajnie nie ma czego szukać przy fx-e i i7. 8320 zegar w zegar ma praktycznie te same wyniki w renderingu co 2600k. W testach tego serwisu FX praktycznie wszędzie świetnie wypada. Zresztą, już widziałem w przeszłości, jakie kwiatki się tam zdarzały. Gdzie Ty widzisz u nich te świetne wyniki fx-a ? Dostaje nawet od i3 czasami. Jeżeli wygrywa to ze względu na wyższy zegar. Jedyne co jest tam faktem to że mimo słabej wydajności fx-a vs intel w grach, phenom w nowych tytułach wypada gorzej co ze względu na jego architekturę jest zrozumiałe. Edytowane 17 Listopada 2012 przez gshepherd Cytuj Link to post Share on other sites
slabon 19 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 poczekajmy na testy fx-8300 i wszystko będzie jasne. polejmy...za Vishera. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 poczekajmy na testy fx-8300 i wszystko będzie jasne. polejmy...za Vishera. A co nowego testy 8300 mają niby wnieść?Jaki Ty masz procesor? Cytuj Link to post Share on other sites
slabon 19 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) (FX-8150 Gigabyte GA-990FXA-UD5) Edytowane 17 Listopada 2012 przez slabon Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 To żeś dowalił... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (FX-8150 Gigabyte GA-Z77X-UD5H) No to nie dziwie sie, że tak ostro bronisz fxa Ale model płyty to żeś zły podał albo se normalnie robisz jaja. Cytuj Link to post Share on other sites
slabon 19 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 pomyłka GA-990FXA-UD5 Fx-8150 Ja zamierzam trzymać do końca , nic nie zmieniam , tylko dokupię sobie jak potaniejeHD 7970 Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Szkoda że wyniki z cinebench nijak się mają do cinema r13 r14 gdzie stary phenom zwyczajnie nie ma czego szukać przy fx-e i i7. 8320 zegar w zegar ma praktycznie te same wyniki w renderingu co 2600k. Gdzie Ty widzisz u nich te świetne wyniki fx-a ? Dostaje nawet od i3 czasami. Jeżeli wygrywa to ze względu na wyższy zegar. Jedyne co jest tam faktem to że mimo słabej wydajności fx-a vs intel w grach, phenom w nowych tytułach wypada gorzej co ze względu na jego architekturę jest zrozumiałe. Raz, że odniosłem się do wypowiedzi użytkownika AMD Radeon Team, który wyraźnie określił, o jaki program chodziło. Tak więc dokonałeś nadinterpretacji . Co do drugiej części wypowiedzi, mam przypomnieć euforię fanboyów AMD po testach Max Payne 3? Potem Focus zrobił własne i wyszło, że FX oberwał od X6 . Takich przypadków było jeszcze kilka, dlatego nie ufam testom tego portalu. Cytuj Link to post Share on other sites
Anoizm 13 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Tylko czy wierzyć światowym serwisom, czy małemu focusowi(przy nich). Ja osobiście wierzę światowym (anand, guru, techpowerup) niżeli focusowi z zakłamanego pcsraba. Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Raz, że odniosłem się do wypowiedzi użytkownika AMD Radeon Team, który wyraźnie określił, o jaki program chodziło. Tak więc dokonałeś nadinterpretacji . Co do drugiej części wypowiedzi, mam przypomnieć euforię fanboyów AMD po testach Max Payne 3? Potem Focus zrobił własne i wyszło, że FX oberwał od X6 . Takich przypadków było jeszcze kilka, dlatego nie ufam testom tego portalu. Zarzucasz gamegpu jakąś stronniczość ? Dziwne, bardzo dziwne. Tam gdzie fx jest do d.... to jest. Tutaj najlepszy przykład. Twierdzenie że ten serwis promuje fx-a jest zwyczajnie nie uprawnione. http://gamegpu.ru/images/stories/Test_GPU/MMO/War%20Thunder%20World%20of%20Planes/test/wop%20proz.png Druga sprawa on zamieszczają film ze sceny którą testują Nic nie szkodzi aby polskie serwisy poszły w ich ślady. To co oni przedstawiją bardzo łatwo zweryfikować. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FlvhH5L-4Yk http://gamegpu.ru/images/stories/Test_GPU/Action/Max%20Payne%203/dx11%204/proz%20mp3.png Edytowane 17 Listopada 2012 przez gshepherd Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Zarzucasz gamegpu jakąś stronniczość ? Dziwne, bardzo dziwne. Tam gdzie fx jest do d.... to jest. Tutaj najlepszy przykład. Twierdzenie że ten serwis promuje fx-a jest zwyczajnie nie uprawnione. Nic takiego im nie zarzucam. Po prostu, jeśli procedura nie jest dobrana odpowiednio do CPU, to nie takie cuda potrafią wyjść . Tylko czy wierzyć światowym serwisom, czy małemu focusowi(przy nich). Ja osobiście wierzę światowym (anand, guru, techpowerup) niżeli focusowi z zakłamanego pcsraba. Bez komentarza, bo limit głupoty przebiłeś teraz stukrotnie. Cytuj Link to post Share on other sites
mandragora310 3 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 mandragora, cieszymy się razem z Tobąwcale się nie cieszę, za długo trwa dotarcie do mnie, co ? czy ja mieszkam w jakimś rezerwacie bez dróg ? Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 No nie wydaje mi się... Różnica w taktowaniu to prawie 15%Mnie taktowania nie interesuja. Liczy sie wydajnosc w przeliczeniu na zlotowki i potencjal OC. Oba procki maja zapas na OC. W przeliczeniu na kase, ogolna wydajnosc fx 6300 jest dobra. Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Radeon Team 94 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 W przeliczeniu na kase, ogolna wydajnosc fx 6300 jest dobra.Powtarzasz się Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Szczerze? W tych pieniądzach już bym wolał dopłacić do FX-8320. Do gier oba są średnie, za to wyższy model sporo zyska w tych zastosowaniach, które są mocną stroną Vishery. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 oczywiscie, ze 8320 jest bardziej oplacalny. ale tam mowa byla o 6300. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 No właśnie problem w tym, że FX-6300 nie jest jakoś specjalnie opłacalny. Do porządnego grania i tak się nie nadaje, za to w zastosowaniach "profesjonalnych" za dużo traci do FX-8320. Dla gracza to już lepiej wziąć X4 965, przy tych zastosowaniach jest to znacznie bardziej opłacalna propozycja. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Moim zdaniem na dzisiaj, jeśli wybiera się procesor AMD do gier to istnieje alternatywa - albo Phenom II x4 965 albo Vishera FX-8320. Nic innego nie warto kupować. Niemniej jeśli ten drugi kosztuje 700zł i więcej to najrozsądniej jest kupić Intel Core i5. A co do płyty głównej to 4+1 gołe fazy nie nadają się, z chłodzeniem już lepiej a najlepiej 8+2 chłodzone fazy zasilające. Bo oba są gorące i wymagają dużo prądu przy OC, zatem 4+1 mogą nie wystarczyć - dobre dla Athlona II x4 przy OC lub Phenoma II x4 bez OC - do Vishery najlepiej 8+2 chłodzone. Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 (edytowane) poczytałem niektóre wypowiedzi, i twierdzenie jakoby 970 extreme 3 nie wyrobił na FX-ach to jest jakaś wierutna bzdura, kompletna nieprawda i wprowadzanie w błąd, już sam fakt że np fx 8350 ma identyczne TDP jak phenom 965BE, a wyjdzie wersja FX-a posiadająca TDP 95W, znam kilka osób posiadających to mobo w połączeniu z buldożerem, można robić śmiało OC, nic się nie sp*****y ani sekcja się nie zjara, i nie wypisujcie niektórzy bzdur bo się słuchać nie da przy maksymalnym obciążaniu kompa przy oc phenoma nie zanotowałem wyższych temperatur sekcji zasilania niż 42 stopnie Edytowane 22 Listopada 2012 przez Igorrodz Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Do ekstremalnego OC które wycisnęło by 100% możliwości procesora to taka płyta się nie nadaje ale tak jak piszesz FX'y będą na niej normalnie działać a i w OC też się można pobawić. Najważniejsze że sekcje zasilania ma chłodzona bo gołe mosfety to nieporozumienie przy >95W TDP. Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 do ekstremalnego OC to jednak tylko jakiś highend, chłodzenie z kosmosu, obudowa z kosmosu zasilacz z kosmosu itp, a kto normalnie w domowych warunkach chce sobie jakieś 400 mhz dokręcić to to mobo starczy z palcem w nosie Cytuj Link to post Share on other sites
BlueSky 2 Napisano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 No to trudno, poczekam jeszcze ze 2 miechy i dozbieram do i5, myślę ze tak będzie najlepiej:P Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Moim zdaniem tak - w grach najlepszym wyborem będzie Intel Core i5 + płyta na chipsecie Z77 lub ew. B75. Vishera co prawda nie jest zła ale jeśli składa się nowy zestaw do gier to lepiej z AMD zrezygnować. Cytuj Link to post Share on other sites
BlueSky 2 Napisano 1 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Nowy pomysł na tani upgrade:P i3 3220 + MSI B75A-G43 + 8GB DDR3 KIngstone Hyper Blu Powinno być wydajniej w grach od p 965 a cena całości zbliżona. Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Nowy pomysł na tani upgrade:P i3 3220 + MSI B75A-G43 + 8GB DDR3 KIngstone Hyper Blu Powinno być wydajniej w grach od p 965 a cena całości zbliżona. Wyjdzie jakieś 40 zł drożej, za to odpowiednio wydajniej w grach . Natomiast wparcie dla HT zapewnia brak problemów ze sterownikami NV, które nie za bardzo lubią się z prockami wyposażonymi w mniejszą liczbę rdzeni. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts