Logan 19 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Witam. Przeszukałem wszystkie posty w tym dziale z ostatnich 2 mies.lecz satysfakcjonującej pomocy nie znalazłem.Otóż potrzebuję myszy i klawiatury do sterowania pc. Bezwzględnym wymogiem jest łączność z pc bezprzewodowa.Proszę nie podawać w tym temacie urządzeń z przewodem.Wiem że są lepsze,tańsze itd.Ja potrzebuję jednak sprzętu bez kabli.Teraz trochę o wymaganiach.Do tej pory używałem zestawu który posiadam od roku...2005.Jakiś dobry jak na tamte czasy Logitech z PS2 jeszcze.Klawiatura pożółkła(co ciekawe tylko niektóre przyciski) mysz działa dalej wspaniale(jak no moje skromne wymagania).Komputera domowego używam standardowo;net,filmy,muzyka,żadnych specjalistycznych programów.Jeśli chodzi o gry:Company of Heroes,Dawn of War,Starcraft,inne rts i strategie turowe,żadnych shoterów,nawalanek,ale nie wykluczam np.Far Cry 3 jeśli poziomem zbliży się do 1 a nie do 2.Teraz coś o budżecie.Jeśli powiem że dobrze by było dać 150 zł za komplet to będzie za mało?Jeśli opłaci się dać 2 stówy za m+k to też nie będzie problem.Co do jakości,jak już wspominałem jadę na jakimś starym Logitechu na PS2 i jest ok.Mam jednak możliwość korzystania z kilku kompów i na przykład taki tani zestaw Logitecha o symbolu MK250 to już porażka,szczególnie jeśli chodzi o mysz.Wstawienie tym kursora w tekście jest kłopotem.Oczekuję więc czegoś trochę lepszego.Nie wiem też czy brać coś w zestawie czy lepiej osobno mysz i osobno klawiatura?To drugie wydaje mi się lepsze choćby z uwagi na osobny odbiornik(dajmy na to za rok zachce mi się laptopa i co z klawą z zestawu?).Posiadam podkładkę stellseries taką dużą z materiałem.Rękę mam raczej duża więc jakieś maleństwa jeśli chodzi o mysz raczej wykluczam.Nie przeszkadzałoby mi to natomiast w wypadku klawiatury. Monitor 23'' full hd. Jeśli potrzeba jeszcze jakiś danych piszcie. Cytuj Link to post Share on other sites
dexiji 4 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 po mojemu cos lepszego to duzoo wiekszy koszt niz 200zl;) Cytuj Link to post Share on other sites
Logan 19 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Tak gwoli podpowiedzi,fajnie by było gdyby dało się coś wybrać ze sklepu agito(nie płacę tam za przesyłkę) Jeśli chodzi o klawiaturę to Logitech k340 jest ok? Z myszą Logitech M515 wyniosłoby mnie ok 220zł po mojemu cos lepszego to duzoo wiekszy koszt niz 200zl;) Mk 250 w Saturnach i jakiś innych Mediach można było nabyć za ok.70 zł.Chcesz powiedzieć że za kwotę 3x większą nie dostanę nic lepszego? Cytuj Link to post Share on other sites
manix82 61 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Mam klawiaturę i mysz Logitech-a , z tym zasięgiem jest średnio w moim przypadku, mam mocno zabudowane biurko, włożyłem "odbiorniki" w tylne USB - zestaw nie działa z 2m.... (Oczywiście mam "budżetowy" zestaw) gdyż kupowałem go z myślą o korzystaniu z neta na TV... przymierzam się by je przełożyć do przodu Edytowane 4 Listopada 2012 przez manix82 Cytuj Link to post Share on other sites
Logan 19 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Mam klawiaturę i mysz Logitech-a , z tym zasięgiem jest średnio w moim przypadku, mam mocno zabudowane biurko, włożyłem "odbiorniki" w tylne USB - zestaw nie działa z 2m.... (Oczywiście mam "budżetowy" zestaw) gdyż kupowałem go z myślą o korzystaniu z neta na TV... przymierzam się by je przełożyć do przodu To nie jest problem.Jest coś takiego jak przedłużka usb. Można ją wywalić na obudowę.Zresztą u mnie buda stoi luzem.Nie w biurku. Cytuj Link to post Share on other sites
manix82 61 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 To nie jest problem.Jest coś takiego jak przedłużka usb. Można ją wywalić na obudowę.Zresztą u mnie buda stoi luzem.Nie w biurku. Tak właśnie planuję to zrobić... Cytuj Link to post Share on other sites
dexiji 4 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Znajomy ma klawiature bezprzewodowa logitecha ( niepamietam modelu ale podswietlana za okolo 200zl) wraz z dystansem zwiekszaja sie opuznienia, moze to jedna sztuka a moze nie:), jemu doradzono zeby szukal urzadzen z wlasnym nadajnikiem a nie penem z bt. W sumie klawa jest na 2,4ghz podobnie jak moja myszka a spisuje sie to bardzo fajnie, najlepiej jakbys mial mozliwosc przetestowania gdzies tego wszystkiego (moze w markecie?) Edytowane 4 Listopada 2012 przez dexiji Cytuj Link to post Share on other sites
Logan 19 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Znajomy ma klawiature bezprzewodowa logitecha ( niepamietam modelu ale podswietlana za okolo 200zl) wraz z dystansem zwiekszaja sie opuznienia, moze to jedna sztuka a moze nie:), jemu doradzono zeby szukal urzadzen z wlasnym nadajnikiem a nie penem z bt. W sumie klawa jest na 2,4ghz podobnie jak moja myszka a spisuje sie to bardzo fajnie, najlepiej jakbys mial mozliwosc przetestowania gdzies tego wszystkiego (moze w markecie?) Podświetlenia nie potrzebuję .Jeśli chodzi o klawiaturę to powiem ci że nawet ta z tego zestawu mk250 dawała radę.Tam problemem jest poprostu mysza.Plastik jak z desek rozdzielczych francuskich aut (twardy,sztywny),kursor niestabilny,mało precyzyjny.Czas działania na baterii(1 szt.AA) 2 tyg.przy średnio intensywnym użytkowaniu.Masakra.Jeśli chodzi o zasięg nie boje się.Buda stoi luzem na podłodze.Mogę ja nawet obrócić tyłem żeby nadajnik bez przeszkód komunikował się ze sprzętem.Biurko wywałiem do śmieci.Monitor stoi na ławie z biedrony za 100zł. Służy do tv filmów neta i gier.Ja siedzę na wygodnej sofie.Kiedy ogladam coś moge się położyć itd Rozwiązanie sprawdziło mi się znakomicie.Wcześniej używałem testowałem kilkanaście foteli do mojego biurka ale nawet przy takich za 500zł po kilku godzinach bolały plecy.Pozostaje problem sterowania pc,zmienianie kanałów w tv(steruję media center) itd. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts