Skocz do zawartości

Jaki zasilacz o mocy ~600 W

Recommended Posts

Bez żadnych tekstów, które się modom nie podobają...

Myślałeś może nad Tacensem Valeo II 600W :)

Znajomy go ma i sobie chwali :P

nie wiem nawet gdzie zobaczyc jakie ma parametry bo nie ma go w komputroniku nia nigdzie gdzie szukałem ???

Jeszcze jaki kolega ma na to budżet?

Możesz zaproponować OCZ SXS/MXS 600 W, Tagan U33 - II SuperRock Series 600 W, Corsair CMPSU-620HXEU - 620 W, Be-quiet Straight Power E7-CM 580 W :D

400zł +-

Nie pisz posta pod postem. Przez 6h masz dostępną opcję edytuj.

nie pamiętam dokładnie co ma ale wiem ze tez chce w przyszłosci kupic GTX 275 i chce miec troszke zapasu mocy na przyszłosciową rozbudowe :)

No to Albo Tagan albo Corsair albo BQ! :D

Jaki sprzęt ma kolega? Może nie potrzeba aż 600 W?

edit: ten Tacens ma 20 A na jeden 12 V i 18 A na drugiej 12 V.

to dobrze czy zle z tym napieciem ??

Ostatni raz przypominam ci o edytowaniu postów.

chyba wybór padnie na OCZ MXS 600 W jest tani i wydaje mi sie ze bedzie dobry :P

IMO najlepszy byłby Corsair HX650w. Niestety jest za drogi, ale pomijając to ma same zalety. Jeśli nie to może OCZ SXS 400? Z testów wynika że jest znacznie cichszy od SXS500, a mocy mu nie brakuje nawet dla mocnych konfiguracji.

Hookie rozumie ale itak 275 jest lepsza , najlepiej widać różnice w grach nie w systetykach.

Racz poczytać --> http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /7416.html

Różnica jest większa gdy włączysz AAx2,,4,8 :D

Wiem co mówie, brat ma gtx260 od palita i no niestety widać że jest troszke słabszy( reszta kompa podobna )

P.S Ta mowa że jak podkręcisz 260 to masz 275, ale jak podkrecisz 275 to masz 285, tak to nvidia upchała ^^

Ludziska kochane PO C O ? Wam takie zasiłki ? 600W ?Argument ,ze na przyszłość nie jest dobry bo zużycie będzie spadaćPodaj konfi. a na przyszlosc to nie kupuj .

Głupoty opowiadasz, są kalkulatory zasilania , poza tym lepiej miec mały zapas niż wykorzystany do granic możliwości zasilacz 400 czy 500W

Głupoty opowiadasz, są kalkulatory zasilania

Które pokazują głupoty. Nie patrz na kalkulatory tylko wyniki faktycznej pobieranej mocy przez kompy z zasilacza w recenzjach i testach - wtedy masz prawdziwy podlgąd obciążenia.

poza tym lepiej miec mały zapas niż wykorzystany do granic możliwości zasilacz 400 czy 500W

I tak i nie :D

Pewien zapas zawsze dobrze mieć, ale przy kompie który pobiera z zasilacza powiedzmy 300W, wziąłbym zasiłkę 400-450W, a nie 600W ^^