Skocz do zawartości

zakup telefonu 400-600 zł

Recommended Posts

witam,

proszę o pomoc wyrażenie opinii tak jak w temacie chciałbym kupić telefon.

Aktualnie użytkuje Nokie Xpressmusic 5800 więc jak widać dość stary telefonik ale jak na razie wystarczał. Budżet jak w temacie to 400-600 zł. Jeśli chodzi o wymagania to na co dzień korzystam z internetu (opera mini) do tego standardowo rozmowy jakies smsy, czasami telefon przyda się do zrobienia zdjjęcia czy dwóch ale tylko sporadycznie. Korzystam również dośc sporo z nawigacji więc kwestia możliwości instalacji (konfiguracji telefonu) jakich navi posiada dany teefon który polecicie.

To tyle w trakcie dyskusji jeśli będzie coś niejasne doprecyzuję i odpowiem napytania

Z góry dzieki

pozdrawiam

Ja posiadam Neo V, kupiłem 2 tygodnie temu i jestem zadowolony, posiada taki sam procesor, grafikę i tyle samo ramu co Live, różnice jakie są między tymi telefonami to ekran i jego rozdzielczość (Neo V - 3,7" 480x854; Live - 3,2" 320x480).

Live bardzo dobrze leży w ręce, ale do internetu chyba ma trochę za mały wyświetlacz. Minusami Neo V są przyciski wstecz, home, menu z tego względu, że po kilku miesiącach a może nawet tygodniach będą zmatowieją. Live jak i Neo V posiadają aktualizację do Androida 4.0

Jeżeli uda Ci się dostać w tej cenie SGS to go kupuj, posiada wyświetlacz 4", z tego co wiem lepszą grafikę niż Neo V i Live. Niestety nie posiada aktualizacji do Androida 4,0, ale w przeciwieństwie do Neo V łatwiej jest go zrootować i można wgrać sobie Androida 4,1 z xda

Niestety zatrzymałem się na xpressmusic wcześniej człowiek na bieżąco był z technologią a teraz totalnie od zera czytam informacje co sie aktualnie dzieje na rynku telefonow. Wiadomo bardzo chwalony jest SGS tyle że jak na razie na portalach aukcyjnych ciężko takiego znależź (chodzi o cene) o nówce nie wspominam trzeba mieć więcej pieniędzy. Jeszcze mam pytanko co do systemów widze przeważająca liczba tel ma Androida ? Nokia Lumia 610 lub 710 jest dość odpowiednia do moich wymagań niestety (lub ) stety jest tam windows phone. Pytanie czy jest sens się tym zajmować czy tylko Android? Edytowane przez wujeq

Nigdy nie miałem okazji bawić się windows phone przez dłuższy czas więc nie mogę Ci powiedzieć czy będzie lepszy od Androida.

Ja bardzo przyzwyczaiłem się do Androida i go polubiłem, i póki co nie zamierzam zmieniać go na inny system.

Ja osobiście wolałbym wziąć coś z Androidem (może dlatego bo boję się nieznanego :) ), wydaje mi się, że kafelki w WP są mało wygodne.

W tych Nokiach nie ma wejścia na kartę pamięci, jak dla mnie jest to dość duża wada.