dominikba 0 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witam, Mam taki problem gdyż po podłączeniu wieży do komputera za pomocą kabla mini jack(nie mam cinchy w wieży) powstaje szum. Szum słychać po zgłosnieniu wieży. Próbowałem podłączyć laptopa do tej samej wieży i było to samo. Gdy podłączałem tak samo iPhone szumu nie było. Mam drugi kabel gdyż myślałem ze to z jego winy ale niestety to nie to. Szukałem po różnych forach rozwiązań ale nigdzie nie bylo konkretnego i skutecznego. Z góry dziękuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Huzar 88 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Zapewne winnym tej sytuacji jest "byle jaki" zintegrowany chipset dźwiękowy, zarówno w laptopie jak i kompie stacjonarnym (czy może masz osobną kartę dźwiękową, jaką?). Widać w iPhonie ten układ jest wyższej jakości i zapewnia lepszą jakość dźwięku, co w sumie nie dziwne biorąc pod uwagę cenę tego sprzętu. Jeśli bardzo zależy Ci na odtwarzaniu muzyki na wieży to do kompa stacjonarnego trzeba by dokupić porządną kartę dźwiękową, a najlepiej przed zakupem sprawdzić czy to by rozwiązało problem. Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Zintegrowana karta dźwiękowa zapewne. Słabe C/A. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 a ten lapek pracował na baterii czy na kablu? Cytuj Link to post Share on other sites
dominikba 0 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Raz na bateri i krótki kabel i było idealnie a na kablu i z długim kablem było tak juz gorzej ale w stacjonarnym nie mam karty dzwiekowej i tragedia. Dzieki za pomoc mysle ze to moze byc wina tej karty dziwekowej iu postaram sie jakas zalatwic zeby sprawdzic. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 sprawdź lepiej instalację/uziemienie w mieszkaniu Cytuj Link to post Share on other sites
dominikba 0 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 No włanie podłaczylem lapka pod wieże i był szum odłaczylem zasilanie i szum byl minimalny prawie wogole. Tak troche nie jestem elektrykiem, mieszkam w bloku co moze byc nie tak? Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Jak w bloku to bez niespodzianek, kilkadziesiąt lodówek, telewizorów, komputerów i suszarek do włosów robi swoje. Tak czy siak dobra dźwiękówka i tak powinna sobie takie szumy odfiltrować sama. W przypadku lapka to trudno cokolwiek zrobić, można uziom doprowadzić, do kaloryfera, gdzie masz lepszą przewodność. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 mieszkam w bloku co moze byc nie tak? np możesz nie mieć uziemienia tylko gniazdka "z bolcem", który nie jest do niczego podłączony Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts