sebcio_55 0 Napisano 2 Października 2008 Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam mam pare pytań odnoście systemu Asus Express Gate. Osobiscie posiadam pł. gł. Asus P5Q Deluxe. Chciałbym z niej korzystać na codzień ale jest pare aspektów które chciałbym poruszyć w poniższych pytaniach, głównie interesują mnie aspekty techniczne: W jaki sposób Asus Express Gate jest umieszczony na MoBo (Mother Board - skrót od płyta główna), czy na jakiejś pamięci Flash czy może w pamięci np. mostka południowego? Jeżeli tak to jak duża jest ta pamięć Czy Asus Express Gate zapisuje jakieś pliki (np tymczasowe podczas przegladania internetu), zapisywac to napewno zapisuje, ale dokładnie jakie to są pliki? zastanawiam się nad ewentualną możliwością zawirusowania. Czy ma jakąs swoją wewnętrzną pamięć podręczną? Czy może korzysta z zainstalowanego dysku twardego lub pamięci RAM? Czy Asus Express Gate uruchomi sie jeżeli nie posiadam procesora Jeżeli chodzi o kwestie sprzętową, to już doswiadczyłem tego że nie obsługuje mojej karty bezprzewodowej która jest włożona do adaptera PCMCIA, zastanawiam się jaką musze mieć karte Wi-Fi żeby Express Gate miał do niej sterowniki? A może wystarczy taka karta na USB? Co z aktualizacją Asus Express Gate? Posiadam najnowszy BIOS (ze strony ASUS) do mojej MoBo, ale nic sie nie zmieniło w porównaniu z wcześniejszym, chciałbym mieć dostep do muzyki i video, tak jak ma to miejsce w przyapdku Asus Express Gate zainstalowanym w notebookach. Narazie nie mam więcej pytań Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
ASUS Polska 0 Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 W jaki sposób Asus Express Gate jest umieszczony na MoBo (Mother Board - skrót od płyta główna), czy na jakiejś pamięci Flash czy może w pamięci np. mostka południowego? Jeżeli tak to jak duża jest ta pamięć? W płytach głównych Express Gate jest umieszczony w pamięci typu Flash. Rozmiar tej pamięci zależy od modelu płyty. Czy Asus Express Gate zapisuje jakieś pliki (np tymczasowe podczas przegladania internetu), zapisywac to napewno zapisuje, ale dokładnie jakie to są pliki? zastanawiam się nad ewentualną możliwością zawirusowania. Czy ma jakąs swoją wewnętrzną pamięć podręczną? Czy może korzysta z zainstalowanego dysku twardego lub pamięci RAM? Express Gate zapisuje tylko i wyłącznie pliki, które są niezbędnę do funkcjonowania systemu np. pliki cookies w przeglądarce internetowej. Potrafi on odtwarzać filmy/muzykę z dysku twardego i pendrivów. Czy Asus Express Gate uruchomi sie jeżeli nie posiadam procesora Nie. Jeżeli chodzi o kwestie sprzętową, to już doswiadczyłem tego że nie obsługuje mojej karty bezprzewodowej która jest włożona do adaptera PCMCIA, zastanawiam się jaką musze mieć karte Wi-Fi żeby Express Gate miał do niej sterowniki? A może wystarczy taka karta na USB? Express Gate obsługuje karty sieci bezprzewodowej w które wyposażone są płyty główne oraz notebooki firmy ASUS. Co z aktualizacją Asus Express Gate? Posiadam najnowszy BIOS (ze strony ASUS) do mojej MoBo, ale nic sie nie zmieniło w porównaniu z wcześniejszym, chciałbym mieć dostep do muzyki i video, tak jak ma to miejsce w przyapdku Asus Express Gate zainstalowanym w notebookach. Dostępne aktualizacje produktów ASUS (w tym Express Gate) pojawiają się na stronie - support.asus.com. BIOS jest niezależny od Express Gate i jego aktualizacja nie powoduje zmian w działaniu Express Gate. Cytuj Link to post Share on other sites
grzech1991 174 Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam Mam takie pytanie, jaka jest najnowsza wersja express gate lite? czemu nie aktualizujecie wersji oprogramowania dla wszystkich płyt z serii? Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek92_1992 0 Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam. Mam pytanie czy da rade w Asus Express Gate otworzyc dane z dysku twardego ?? Jesli tak to prosilbym o instrukcje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts