okar19 8223 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Przed chwilą oberwałem warna . A za co ? Za" Bezpodstawne przydzielani punktów rep" .Dokładnie za ten post http://forum.benchmark.pl/topic/38294-twoje-stanowisko-pracy-czyli-pokaz-przy-czym-siedzisz/page__st__940#entry731571 Wrzuciłem zdjęcie mojego nowego stanowiska , kubapomocny napisał "kozak" to w pewnym sensie zalajkowałem jego post dając mu 1 pkt rep . A dziś warn za to .czujecie to ? PS. Proszę usunąć pierwszego warna kiedy to dostałem go za "nieregulaminową sygnaturę" Nagle regulamin zaczął obowiązywać ?? Jednym usunęli sygnatury , jednym wlepili warny . Albo wszyscy dostają albo nikt . 3 Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 131 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Teraz administracja forum nie przydziela banów/warnów za byle co - widocznie coś masz na sumieniu 1 Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2012 warn za takie coś ? kpina 1 Link to post Share on other sites
chudyzam 105 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Bo to nie jest facebook gdzie lajkujesz słit focie albo pozytywne komentarze po nimi Punkty dajesz za pomoc w rozwiązaniu problemu itp 1 Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2012 ok to teraz po warnie dla wszystkich którzy przyznali pkt rep bezpodstawnie ! zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie maja tego warna ... http://forum.benchmark.pl/topic/38294-twoje-stanowisko-pracy-czyli-pokaz-przy-czym-siedzisz/page__st__900#entry708242 http://forum.benchmark.pl/topic/38294-twoje-stanowisko-pracy-czyli-pokaz-przy-czym-siedzisz/page__st__920#entry729070 http://forum.benchmark.pl/topic/38294-twoje-stanowisko-pracy-czyli-pokaz-przy-czym-siedzisz/page__st__920#entry730018 http://forum.benchmark.pl/topic/1877-offtopic-rozmowy-na-kazdy-temat/page__st__5600#entry728709 http://forum.benchmark.pl/topic/1877-offtopic-rozmowy-na-kazdy-temat/page__st__5580#entry727914 http://forum.benchmark.pl/topic/1877-offtopic-rozmowy-na-kazdy-temat/page__st__5580#entry728466 ta liste można ciągnąć w nieskończoność chyba że warny sa niewidoczne i juz zarobili ,to OK ! 1 Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Bo to nie jest facebook gdzie lajkujesz słit focie albo pozytywne komentarze po nimi Punkty dajesz za pomoc w rozwiązaniu problemu itp Cool story bro. Mogę bez problemu podać kilka osób, którzy dostają po kilka punktów reputacji za jeden bezsensowny post. Serio wierzysz, że tutaj dają punkty za rozwiązanie problemu? W jakim świecie ty żyjesz? Tutaj "ręka, rękę myje" i jeden zapunktuje drugiego post i ten drugi w "podziękowaniu" zapunktuje post tego pierwszego. Znajdziesz tutaj kilku wrogów? Masz lipe z punktami. Nawet jakbyś miał świętą rację, to i tak nie wręczą ci jednego punktu reputacji. Teraz administracja forum nie przydziela banów/warnów za byle co - widocznie coś masz na sumieniu Hah, a to dobre... 1 Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Jeden wklei jakiś bezsensowny obrazek i ma już 20 pkt. Może za twarz otrzymałeś warna? 5 Link to post Share on other sites
kubbak 9786 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Zapewne ostrzeżenie otrzymałeś przez Twoje wcześniejsze próby nabicia punktów reputacji z multikonta. 1 Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) Zapewne ostrzeżenie otrzymałeś przez Twoje wcześniejsze próby nabicia punktów reputacji z multikonta. konto zablokowane. pkt usuniete , więc o co chodzi ? lepiej niech wlepia warny spamerom z działu sprzedam a nie za jakieś błahe sprawy Edytowane 1 Listopada 2012 przez okar19 1 Link to post Share on other sites
kubbak 9786 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 konto zablokowane. pkt usuniete , więc o co chodzi ?Chodzi o to, że teraz jesteś w grupie podwyższonego ryzyka i na Twoje poczynania moderatorzy przyglądają się bardziej. Dział Ogłoszeń czyszczony jest na bieżąco, Ci najaktywniejsi są stosownie nagradzani. 1 Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Fajnie , tylko mam nadzieję , że każdy jest nagrodzony warnem za "bezpodstawne dodanie pkt rep" w tym temacie również . 3 Link to post Share on other sites
kubbak 9786 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Tak jak pisałem już w innym temacie. Kary przyznawane przez moderatorów są indywidualnie rozpatrywane. Jednemu wystarczy wysłanie PW, drugiemu trzeba dać Ostrzeżenie. 1 Link to post Share on other sites
sid vicious 15724 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Nie od dziś wiadomo że tutaj kary lecą jak sobie mod wymyśli. Zero organizacji, zero równości/sprawiedliwości. Wałkowane tysiąc razy i nigdy nie doszło do jasnej odpowiedzi poza - Kary przyznawane przez moderatorów są indywidualnie rozpatrywane. Widać jest im, moderatorom, tak wygodnie i nie zmusisz ich do robienia roboty jak należy. Za sygnatury też 33 os. dostały warny "bo się nawinęły w temacie który czyściłem" a reszta miała czas na zmianę, bądź dostała tylko PM gdyż mod uznał "że w tym przypadku wystarczy PM". Dla mnie kpina, ale jak już mówiłem - pomimo prób nikt z tym nic nie zrobił, jest kilku modów/support teamów którzy faktycznie dobrze moderują, a resztę to o kant du*y rozbić. Deal with it. 1 Link to post Share on other sites
Zwolas 81 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Jeżeli już o regulaminie mowa. W paru wątkach spotkałem się z ewidentnym jego łamaniem, a dokładnie chodzi o : e) Nie wolno oszukiwać i wprowadzać innych użytkowników w błąd przez celowe manipulacje czy nierzetelne porady nieuwzględniające części dostępnych na rynku produktów (na przykład konkretnego producenta). Niewskazane jest również udzielanie porad w sprawach, o których nie posiadamy wystarczającej wiedzy i nasze wypowiedzi mogą spowodować uszkodzenia sprzętu lub inne problemy u osoby pytającej. Jak widać, lepiej dawać warny za ortografy i sygnaturki. Nie twierdze, że to jest złe, ale jak przestrzegać regulaminu to od A do Z, a nie wybiórczo, jak komu wygodnie. 1 Link to post Share on other sites
sid vicious 15724 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Za obronę tego punktu to ja dostawałem po łbie, bo awanturowałem się z idiotami którzy nie wiedzieli o czym mówią w "Zestawach" ale oczywiście wyskakiwała zaraz banda obrońców "wolności słowa". Pieprzą żeby pieprzyć? Jak nie mają wiedzy na ten temat to powinni być przez moderację upominani, że albo się zamkną albo zrewidują swoją wiedzę w trybie natychmiastowym. Zgłaszałem, wołałem - nic. Albo się robić nie chce, albo mają to gdzieś. Do tego jeszcze ostatnia akcja z oszustem dariuszem - zbanować nie chcą, bo niby dlaczego? Oszukuje? No nie można ludzi oskarżać! Każdy ma prawo użytkować forum! Kpina, po stokroć kpina. 1 Link to post Share on other sites
Zwolas 81 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Dlatego ja nic nie zgłaszam, ani się nie kłócę, bo punkt: a) Administratorzy i Moderatorzy mają zawsze racje! wyklucza całkowicie merytoryczną dyskusję. 1 Link to post Share on other sites
sid vicious 15724 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Właściwie regulamin mógłby się skończyć na tym podpunkcie, skoro w praktyce jest jedynym do którego się ustosunkowuje. 1 Link to post Share on other sites
kubbak 9786 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 A Panowie jak zwykle zjeżdżacie z głównego wątku. Jak dotąd nigdy nie był zastosowany cytowany przez Was podpunkt regulaminu. Jest on umieszczony tam humorystycznie, jak na większości for internetowych. Nie przedłużając dalszego offtopa pozwolę sobie zamknąć temat. 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts