Skocz do zawartości

Pochwal się co masz w środku!

Recommended Posts

Węże są już ciut inaczej ale tak duzo ich ze wzgledu na to ze mam chlodzone tez mosfety i ta chlodnice na zewnatrz musialem troche przerobic uklad wezy. 3.120 nie wchodzi mi do srodka bo mam 2 napedy :) Jakbym mial 1 to by styknelo, no coz narazie kasy na nowa bude nie mam a ta chlodnica mi nie przeszkadza nawet fajnie wygladaja te gelidy w uv pod oknem :) Zamierzam kupić Fermi nawet moze SLI jak bedzie kasa wiec buda moze dopiero potem :) Pompka chodzi na 70% i jest wystarczajaca a chlodzenie mam na NB&SB w jednym wiec jest ok.

Teraz kolej na mnie,

CPU:

Intel Core Duo

E5200 @ 3789.59MHz

karta graficzna:

nVidia GeForce GT200 GTX 260

Core 216 Gainward Golden Sample

dyski twarde:

WD Caviar Black 1 TB

płyta główna:

chipset nVidia nForce 750i SLI

EVGA nForce 750i SLI FTW

pamięć RAM:

DDR-2 800 2 GB

http://img697.imageshack.us/gal.php?g=pb150825.jpg

Jak widać jestem w trakcie malowania obudowy na czarny mat.

W planach jest zakup SSD.

U mnie standardowo mozna wsadzic 8 dyskow ale wywalilem klatki, wsadzilem chlodnice i mam miejsce na 2

U mnie w serwerze standardowo 5, ale teraz juz wchodzi 12 ;P

Niebawem bedzie sie dzialo :)

I znowu mnie osłabiacie :) bo nie mam tak dobrze, w szufladach pięć i w zatokach 5"25 jeszcze trzy. No chyba że nagrywarkę wywalę na USB.

@GreQonE

Powiedz coś więcej bo brzmi ciekawie :)

U mnie standardowo mozna wsadzic 8 dyskow ale wywalilem klatki, wsadzilem chlodnice i mam miejsce na 2

U mnie w serwerze standardowo 5, ale teraz juz wchodzi 12 ;P

Niebawem bedzie sie dzialo :/

I znowu mnie osłabiacie ;) bo nie mam tak dobrze, w szufladach pięć i w zatokach 5"25 jeszcze trzy. No chyba że nagrywarkę wywalę na USB.

@GreQonE

Powiedz coś więcej bo brzmi ciekawie ;)

Cos takiego: http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... E_Kit.html (jeszcze nie jestem pewien co do firmy i modelu, mozliwe ze po prostu kupie najprostsze mozliwe kontrolery a potem zepne to wszystko w bardzo softwarowy raid)

3 dyski na kanal beda w sam raz w razie co.

Do tego jeszcze 6x F1 1TB i bedzie smiganko w RAID5.

Ale wacham sie pomiedzy tym rozwiazaniem, a kupnem 4x 30GB OCZ Vertex do glownego peceta :P

Torture gratuluje nowego nabytku :D sprzęcik ładnie się prezentuje na zdjęciach :D wynik 3DMarka06 też imponujący :) oby ten sprzęt posłużył Ci ładnych parę lat tylko go tam nie katuj za moco ;)

Myślałeś może o WC w przyszłości? jestem ciekaw do ilu tego smoczka byś wykręcił :D