Skocz do zawartości

Pochwal się co masz w środku!

Recommended Posts

Zamiast dokładać błyskotki wymień zasilacz. :lol:

Już mam zaklepany 650W za 150zł (chyba GlacialPower) :D tylko kase trzeba nazbierać, bo teraz akurat nieoczekiwane wydatki się namnożyły (szkoła - podręczniki :P ). Tak w ogóle to jestem z niego dumny :) Logic 350W - grzeje się, ale nawet OC wytrzymuje 8-)

To się nazywa modding :)

Eh, coś tam jest... Tak na prawdę to tylko takie przejściowe. Później kupię wentyle LED i może katody i będzie git :o . No a dalej to już tylko budę wymieniać :)

Niestety muszę Ci odradzić świecące wentyle. Revoltec robi bardzo ładne wentylatory LED. Widziałem jak świecą czerwone i zielone, a ja mam niebieskie. Świecą super, jednak wydajność... Tutaj wentylatory Revoltec Dark Blue LED nie są już za dobre. Jeśli się da je na 12 V to 'coś tam dmuchają' ale seryjny TT (120mm) jest lepszy. Przy niskich (niesłyszalnych, bo na 12 V są głośne) obrotach świecą ładnie, ale przepływ powietrza jest symboliczny :D Ze świecących wiatraków, to faktycznie Revoltec świecą chyba najładniej, jednak proponuję kupić 3 wentylatory 120mm jakiejś dobrej firmy i katody :) Jeżeli nie kręcisz na maxa i nie grzeją Ci się podzespoły (i wnętrze obudowy) to możesz sobie pozwolić na te Revoltec'i.

Revoltec robi bardzo ładne wentylatory LED.

Właśnie mam zamiar zainwestować w wentylatory tej firmy :)

Jeżeli nie kręcisz na maxa i nie grzeją Ci się podzespoły (i wnętrze obudowy) to możesz sobie pozwolić na te Revoltec'i.

Na codzień wszystko jest na std ustawieniach, wiec się za bardzo nie grzeje. Karakorum daje rade w pasywie z TDP 65W :> , a 7600GT też na pasywie praktycznie cały czas "lata" bez problemu.

Jeśli już podkręcam to czasami jak jakaś gra ma większe wymagania (chociaż i tak gram b. rzadko), albo robię wyniki do konkursu jakiegoś albo mi się tak zachce dla frajdy :D

Mały upgrade w ostatnim czasie:

Abit IP35 na Abit AB9 Pro uGuru

Celeron Dual Core E1600 na Core2Duo E6300 popędzone na 2.333GHz (na razie tyle bo posmarowałem go pastą która pamięta chyba czasy Durona... jakaś biała w strzykawce STARS-350 :( co ciekawe po podkręceniu 29 stopni procek w idle i 33 w stresie...)

Dodany dysk Seagate 320GB 7200.10

W drodze napęd LG na Sata... jak myślicie dlaczego?:)

http://www.2jz-design.com/abitprojekt/abit.png

W drodze napęd LG na Sata... jak myślicie dlaczego?:(

No Abit chyba wymyślił najbardziej idiotyczne miejsce na umiejscowienie ATA. No i jeszcze poziomo... ogólnie fajnie się prezentuje.

racek21: Fajne, wrzuć już gotowego :) Bo jak na razie super wygląda.

• 2 tygodnie później...

Aktualizacja konfigu :> :

Wymiana zasilacza na GlacialPower 650W (80+, 2x +12V itp. :P )

Szykuje się nowa karta graficzna, więc pewnie za jakiś czas kolejny update ;)

Fotki:

http://img4.imageshack.us/img4/8929/s7303496.th.jpg

http://img10.imageshack.us/img10/6616/s7303499.th.jpg

http://img32.imageshack.us/img32/8593/s7303508w.th.jpg

Poukładaj kable. Wstyd takie zdjęcia tutaj pokazywać. :D

I tak większość z nich jest schowana z tyłu :D

Gdybym miał większą i lepszą obudowę wyglądałoby to schludniej :D .Kabel od zasilania 24-pin do mobo jest tak "brzydko" ułożony, bo jest do niego jakaś "przedłużka", która umożliwia zasilanie przedniego panela LCD :P . A opasek Enermaxa jeszcze mam kilka... ;)

koziro, ten dysk jest już uszkodzony i w statndardowej pozycji w ogóle nie działa ;P

w sumie to teraz teraz ten kompoter służy tylko do internetu przez ten dysk, bo i tak czasu na granie nie ma i nie chce mi się kupować nowego ;P a optyczny jest standardowo ;P

Karte graficzną mam inna niż Ty ;P ja mam GF 8600GT ;d