Skocz do zawartości

Pochwal się co masz w środku!

Recommended Posts

@Vieworld całkiem znośnie...

Nie no, mistrzostwo po prostu. :D

To się po prostu nazywa PROFESJONALIZM. Chapeau bas

No za ten porządek pod tacką należy Ci się duże porządne piwo. Bardzo bardzo ładnie i masakrycznie pedantycznie ;)

Dzięki za miłe słowa :) z czasem mam nadzieję, że całość będzie wyglądała jeszcze lepiej, staram się o każdy szczegół i nie chcę aby podczas wodowaniu coś popsuło ten porządek i zrobiła się z tego puszka pandory. Do wodowania jeszcze ze 2 lata więc mam sporo czasu na przemyślenia, w międzyczasie pewnie będę kupował coś i wysyłał do malowania (np. chłodnice) czy inne rzeczy.. zobaczymy jak to się potoczy, póki co wreszcie mogę ochłonąć i odstawić projekt na bok (no może poza dorobienie okna z tyłu).

http://oi63.tinypic.com/noisty.jpg

brakuje tylko białych przedłużek do zasilania GPU i 2-ego wentylatora przy chłodzeniu ( mam tylko jeden na razie, a musi być z tyłu, bo musiałbym ciąć mocowania aby udało się go zamocować (mocowania zahaczają o łopatki wentylatora ))

na białe kable SATA jeszcze dałem, ale za przedłużki do GPU to już ponad 50zł zapłacę, więc jakoś przeboleć nie mogę ( zwłaszcza, że obudowa bez okna  :wariat: ) 

• Popieram 1

@kokosnh - dlaczego zasilacz z wlotem od góry? Trochę walczy o powietrze z kartą...

bo pracuje w trybie pasywnym, do 450W obciążenia wentylator nawet nie rusza, więc tak ma lepsze chłodzenie.  

Noctua to najbardziej uniwersalne wentylatory jakie istnieją - tak samo nie pasują do wszystkiego  

Wiem, o ile jakościowo są bardzo dobre, to nie miałem pojęcia zbytnio co z nimi zrobić po zmianie obudowy ( bo szkoda wyrzucać ) 

• Popieram 1

Fortron 500W

Tragedii więc nie ma, ale obudowa Akygi... Przy okazji wymiany części warto kupić coś lepszego ;).

Zasilacz wygląda jak tykająca bomba

Fortrony nigdy nie były ładne :D

Edytowane przez krzesuo

Zasilacz jest spoko :P jeszcze ma 1,5 lat gwarancji. Obudowa taka se ale lepsza od tego co miałem wcześniej :P  A kabli lepiej nie da rady uporządkować, obudowa nie ma "dziurek" na dole.

Jak będę procesor wymieniać to się jeszcze kabelkami zajmę ale są krótkie i raczej ten najgrubszy będzie tak wisiał :P