Skocz do zawartości

Pochwal się co masz w środku!

Recommended Posts

Wentylatory zamontowane na druciki nie latają po obudowie? :D

Aż takiej mocy nie mają żeby odfrunąć 8-)

Widac ze bez zmial po ilosci kurzu na wentylach %-)

Przez miesiąc miałem otwarty panel z drugiej strony, nie wiem czemu, nie chciało mi się go zamknąć i stąd ten syf :P

Edytowane przez okar19

@michaktv 2 z 4 wentyli które posiadam, na obrotach 1100+ zaczynają terkotać, co może być dość irytujące. Nie są to jakieś super ciche wentyle, ale za tą cenę i z tym wyglądem nie ma co narzekać. Na H100i push-pull mam je ustawione na 800-1000 obrotów w idle i jest cisza. Jeżeli szukasz naprawdę cichych wentyli to nie radziłbym celować w Corsaira. Przy oświetlaniu budy pomyślę o przedłużkach  :)

Dzięki za odpowiedź :) Właśnie przyciągają mnie głównie atrakcyjnym wyglądem, pasowałoby u mnie idealnie. Zapewne i tak 290x je zagłuszy ;) Zastanawiam się tylko nad ich wydajnością na coolerze, ale chyba gorzej od stockowego wentyla od SPC nie będzie :)

A no tak, sprzęcik finalnie gotowy :) Po mimo wielu przeciwności wreszcie uruchomiony, dzisiaj kupiłem I5 4690k i MSI MPower z97.

Crucial mx 100 256gb

Corsair vengance 1600 2x4 GB

Tri-x R9-290 4GB OC 

Enermax 87+ 850w

Corsair 800D

Bequiet Purerock

ArcticSilver ceramic 2

3xenermax magma 900 rpm 

Kontroler x6 akasa

DSC_0086.JPG

Edytowane przez HellBoy64
  • Popieram 8

Ze zdjęcia i opisu z postu 12509 wynika że trix-oc sapphira. Nie jestem przekonany czy taki montaż wentylatorów będzie korzystny, w takich obudowach góra jest przeznaczona raczej na duże chłodnice z zamontowanymi went. wyciągającymi ciepłe powietrze.

Wentylatory na górze powinny wyciągać, a nie wdmuchiwać powietrze - tak więc - Hellboy64 - zamontowałeś je odwrotnie.

Poza tym odsłonięte wentylatory na górze obudowy to średni pomysł. Estetykę myślę że można przemilczeć...

Nie można ich po ludzku zamontować w środku? Sprawdzone i standardowe rozwiązania nie są najczęściej stosowane bez powodu...

• Popieram 4

Tyle że to się trochę kłóci z wentylatorami karty graficznej która bierze powietrze z dołu i wypuszcza je do góry/na boki. Takie ustawienie jak u Hellboya imho jest ok (oczywiście wentylatory w środku a nie na zewnątrz) dla układu "inverted", gdzie karta bierze powietrze z góry.

@up, jak to mówią - teoria teorią, a praktyka praktyką :)

Ktos pytal o Corsair AF120 , wedlug mnie na 12V sa bardzo glosne, nawet te z edycji Quite (1350rpm) , u mnie dopiero po zmniejszeniu do 800-1000rpm zrobilo sie cicho takze 1k rpm to jest maksymalna granica, powyzej staja sie slyszalne.

Sprawdzone na AF z obudowy (1650rpm) , AF LED Quite Edition (1350rpm) i AF Led Performance (1650rpm)

Wszystko 120mm

U mnie górne wciągają powietrze robiąc podciśnienie. Po kilku kombinacjach wyszło mi, że to ustawianie jest najbardziej optymalne.

Nie tylko u Ciebie.

Ja wyłączyłem dwa frontowe (antec), które ciche nie są.

Temperatury na tym samym poziomie, a jest ciszej.

Wentyl 200 wyciągowy na topie robi takie podciśnienie, że front mimo wszystko wciąga.

http://i.imgur.com/NxxGSbv.jpg

http://i.imgur.com/EKOGpJD.jpg

http://i.imgur.com/F7suVur.jpg

Nowo założone przedłużki, niestety ciężko się układają (przez strasznie wąskie przepusty w Z3+)  :P

W planach wentylatory z czerwonymi obręczami od Corsaira, zasilacz, i może jakiś Megahalems, tylko wtedy trzeba by było rozglądnąć się za większą obudową :)

Edytowane przez michaktv
  • Popieram 7

Kto chce się pośmiać ?

Wszystko kupowane od firm na allegro zaufani sprzedawcy min 200-500 pozyt

Najpierw walnięta płyta Sabertooth p67

Potem zakatowana r9 290 z koparki 

A teraz Dam dam dam dam dam  %-)

Enermax 87+ 850w, miał być idealny tak napisane na stronie było, a cena 100 zł mniejsza niż za nowy więc pewniak był.

A jest - Walnięta obudowa wgniecenie odprysk, naprawiany, w środku pełno glutów po naprawie.

Dajcie mi coś bo ja zaraz  k r w a  nie wytrzymam  :hahaha:

Edytowane przez dodo