aetherminous 1 Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Witam, planuję kupić Windows 8 Pro ale nie jestem pewien czy potem będę mógł do przenieść go na nowy komputer. Z tego co czytałem to zmieniona licencja OEM to umożliwia ,lecz nie jestem tego pewien. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
shadloger 83 Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 OEM-przypisanie oprogramowania do jednego komputera lub jego części. Uniemożliwia to ponowną instalację oprogramowania na nowszym sprzęcie zakupionym przez użytkownika tego oprogramowania. Cytuj Link to post Share on other sites
DrVanHelsing 37 Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Podobno, żeby mieć wersję BOX (możliwość zmieniania kompa) wystarczy zakupić windows 7 i uaktualnienie do 8. Gdzieś wyczytałem to w necie, ale nie jestem pewien czy to na 100% działa. Cytuj Link to post Share on other sites
aetherminous 1 Napisano 14 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Znalazłem odpowiedź, jest możliwe przenieść oprogramowanie na inny komputer jak wynika z licencji. Mam jeszcze jedno pytanie. Moja płyta główna intel D946GZIS jak podaje producent nie obsługuje Windows 7, tak więc czy Windows 8 i jego poprzednik będą działać poprawnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts