Yamakasi51 5 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Witajcie! Właśnie złożyłem z kolegą,a właściwie kolega składał,złożyliśmy wszystko i włączamy komputer-i wszystkie wentylatory się uruchamiają,i po kilku sekundach ustają i tak cały czas jak naciskam włącznik,co może być przyczyną? Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Sprawdź czy wtyczki dobrze wciśnięte, dociśnij RAM, GPU. Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Docisnąłem,co dziwne po uruchomieniu tylko wentylatory włączają się i wyłączają Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Powodów może być 1000, sprawdź wszystko dokładnie-jaki konfig? Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Masz w spoilerze Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 A skąd taka dziwna ilość ramu-6gb? Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) 2+4 gb -,- Podłączyłem tylko jedną kość ramu,odłączyłem niepotrzebne rzeczy tak aby zasilacz miał więcej wolnej mocy i dalej to samo... Edytowane 27 Października 2012 przez Yamakasi51 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) Zasilacz jest wg mnie dobry, porzągluj troche tymi ramami jeszcze, ja myśle, że to płyta. Być może bios chociaż wątpie. Edytowane 27 Października 2012 przez rezerwuar Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 a z wtyczkami wszystko ok? może być coś nie podłączone Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 jesteś pewien że nie uwaliłeś pinów na sotkecie miałem taki sam problem , zresetuj bios wyjmuj pamięci kombinuj Cytuj Link to post Share on other sites
gilroid 12 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 A posprawdzaj pojedynczo kości czy się włączy. Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) Próbowałem ramy,to raczej nie wina ramu,bo w starym komputerze kiedyś źle podłączyłem ramy ale ruszył komputer i cały czas działał,tylko że Windows się nie uruchomił To albo płyta albo zasilacz,po próbować coś jeszcze,czy oddać na gwarancję,tylko że nie wiem jeszcze co czy płyta czy zasilacz.... Dziwne jest to że tylko wentylatory na 2 sekundy się włączają i nic innego Edytowane 27 Października 2012 przez Yamakasi51 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Wg mnie płyta, nie masz możliwości gdzieś jej sprawdzenia? Cytuj Link to post Share on other sites
JacobX14 78 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Może być też proc, a podłączyłeś speaker?? Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 przyznam się ze właśnie z obawy o takie cuda, kupiłem procek płytę i ram w sklepie stacjonarnym u mnie w mieście , przepłaciłem co do netu ale co tam mam luz , jak coś podjeżdżam i się martwią Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Podłączyłem speaker ale jak tylko wentylatory się włączają i dioda miga na 2 sekundy? Cytuj Link to post Share on other sites
wrzesi0 821 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 wyjmij grafikę i spróbuj na integrze może w biosie jest start z integry ustawiony jako default Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Ja stawiam na płytę. Jakby był uwalony proc, to by się włączał nie byłoby obrazu, ram to samo, grafika też. Zasilacz ? No jak ja miałem zepsuty to w ogóle się nie włączał. BTW możesz to dokładnie opisać jak wygląda ? Włączacie kompa, chodzi chwilę, gaśnie i co ? Naciskasz power jeszcze raz żeby włączyć czy potrzeba pstryknąć zasilaczem ? Wyjmowaliście baterię biosu ? Cytuj Link to post Share on other sites
MAŁY 124 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 mi to wygląda na jakies zwarcie,zasilacz po wlaczeniu odcina zasilanie..nie wpadła wam jakas śrubka gdzieś na płyte? Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Więc tak - za każdym razem jest to samo-włączam przycisk power i nie od razu ale po około sekundzie ruszają tylko wiatraki tak na 2-3sekundy i gasną,ale tylko wiatraki,nie uruchamia się dysk twardy ani napęd,oprócz tego podczas włączenia mignie z 2-3 razy dioda i tylko tyle. Kolega który mi to składał najpierw podłączył pamięci ram nie kolorami,ale później podłączyłem już kolorami,i nawet jedną pamięć,mam nadzieję że nic się nie stało jak raz podłączył nie kolorami? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 To nie pamięć. Teoria ze zwarciem moźe jest extremalna, ale co macie do stracenia. Wywalajcie wszystko z budy, i odpalajcie na dziko. Styki na płycie zewrzecie nożem jak coś. Poważnie. Bo były już takie przypadki... Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) Na razie nie będę próbował bo kolega już pojechał,jutro ma przywieść inny zasilacz,sprawdzimy z innym zasilaczem,jak z innym będzie to samo to pozostaje tylko problem z płytą główną,albo jakieś inne cuda-dziwy,nawet jak by chciał oddać na gwarancję to nie wiem co ? Edytowane 27 Października 2012 przez Yamakasi51 Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 To nie pamięć. Teoria ze zwarciem moźe jest extremalna, ale co macie do stracenia. Wywalajcie wszystko z budy, i odpalajcie na dziko. Styki na płycie zewrzecie nożem jak coś. Poważnie. Bo były już takie przypadki... Prawda, mój kolega tak miał sprawdzał wszystko i nic. Wyciągnął z budy i zadziałało. Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) A może mi dokładniej opisać o co w tym chodzi i jak to zrobić,jak inny zasilacz nie zadziała to spróbuję ten sposób,mam nadzieję że nic nie uszkodzę jak się nie uda.. Edit:Poszperałem trochę po necie i zlazłem temat-gościu miał identyczny problem i co mnie bardzo zdziwiło miał ten sam model płyty głównej!No i pamięci ram te same(ale to się często zdarza) http://forum.pcforma...-tylko-chwile-t Oraz kolejny przypadek tym razem ta sama płyta główna i procesor! http://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=204330&st=0&p=2962453entry2962453 Może ta płyta ma jakąś ukrytą wadę-np tak jak w chyba w karcie 8800gt,gtx że za mało cyny dali w produkcji karty Edytowane 27 Października 2012 przez Yamakasi51 Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) Próbowałeś w ogóle przed pierwszym uruchomieniem wyjąć bateryjkę z płyty głównej na chwilę, lub nacisnąć guzik (czy co to tam jest) Clear CMOS? Najlepiej jakby składała wam osoba doświadczona, bo jak dla mnie mogliście sami coś uwalić i nieumiejętnie zrobić. Pamiętam nawet takiego znajomego, który przypadkowo sobie zwarcie płyty zrobił. Takim ludziom nie należy dawać sprzętu do rąk i powinno walić takich ludzi pałą przez łeb aż się nauczą..., ale to taki mój mały offtop . Edytowane 27 Października 2012 przez Dip79 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts