babel 0 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Witam czy na tym sprzęcie co mam pójdzie mi grafika radeon hd7950, znaczy chodzi mi o to czy cały sprzęt się nie spali jak wsadze do niego taką grafike. Zasilacz: Modecom MC-500 ATX 2.0 (500W) Płyta Głowna: Gigabyte GA-M55S-S3 (rev. 2.0) Procesor: AMD x2 5600+ Dodam, że chce jak najszybciej zmienić grafike bo teraz obecnie mam gf 6600 wiec mam problemy zeby zagrac w pasjansa:P Edytowane 23 Października 2012 przez babel Cytuj Link to post Share on other sites
gorgrid 11 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Nie próbowałbym na takim zasilaczu. Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ja bym nie próbował w ogóle do tego zestawu. Tutaj to bym włożył Radeona 7750. Jak masz kasę na 7950 to ja bym wolał się pozbyć mobo z prockiem i zasilaczem i złożyć coś nowego Cytuj Link to post Share on other sites
babel 0 Napisano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Znaczy za miesiąc będą kupował nowy zestaw czyli i5 3570k, asrock z77 pro 3, ram kingston hyperX 2x4gb i jakis zasilacz ocz albo be quiet 550w, tyle ze przez ten miesiac chciałbym sobie pograć w jakieś gierki. Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Ee to ten miesiąc się wstrzymaj Ten czas minie Ci bardzo szybko, a nagrodą za ten czas będzie super szybki sprzęt i wtedy będziesz się martwił o brak czasu (jeśli chcesz nadrobić nowsze gry a jest tego od cholery) Chyba, że trafisz na jakąś nieprawdopodobną promocję to wtedy możesz się chwycić już Radka. Jakiś czas temu Gigabyte 7950 był za niecałe 1200 na agito. Teraz cena troszkę podskoczyła ale niewiele. Co do zasilacza- Jak by się tylko on spalił to byłoby jeszcze dobrze. Niestety często jest tak, że palący się zasilacz zabiera na dno jeszcze swoich towarzyszy (czyt. inne komponenty) Edytowane 23 Października 2012 przez Fikuzi Cytuj Link to post Share on other sites
babel 0 Napisano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Dodam ze ta płyta głowna już kiedyś była nieco spalona. Bo walnął piorun w kable od neta i przez kabel sieciowy od routera poszło w płyte i spaliła się tylko na szczęścię karta dźwiękowa, ale pewnie ta płyta głowna jest mocno naruszona zwłaszcza ze mój procek od 2 lat jest non stop podkręcony na 3,1ghz. Edytowane 23 Października 2012 przez babel Cytuj Link to post Share on other sites
gorgrid 11 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 W takim razie warto pomyśleć o zmianie. Zjechana prądem płyta też nie będzie działać w nieskończoność, a na pewno kiedyś odmówi posłuszeństwa. Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Jednym słowem lubisz ryzyko niczym saper Nie pakuj nic drogiego do tego zestawu. Najlepiej nic nie pakuj i poczekaj na nowy zestaw Cytuj Link to post Share on other sites
babel 0 Napisano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2012 A jeszcze mam pytanie który producent hd7950 byłby najlepszy, narazie myślałem nad gigabyte wf3 i asus? Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ten zestaw się nie nadaje do tego radka 7950 ,juz pomijam bardzo słaby procesor przy którym karta będzie działać może na 35% swoich możliwości , za słaby zasilacz , chociaż z obecnym prockiem da rade a co do karty to najlepszym wyborem będzie karta od SAPHIRE Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ten modecom powinien dać rade z radkiem 7950 ale na krótką metę Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Jeśli chodzi o wybór producenta to Sapphire i Gigabyte. Weźmiesz oczywiście to co finansowo bardziej opłacalne natomiast jeśli będą to bardzo podobne ceny jak jest bodajże dotychczas na agito np to brałbym sapphire. Ale Gigabyte też niczego sobie Cytuj Link to post Share on other sites
mattax 25 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 ten zasilacz da rade z tym procem bo karta nie będzie wykorzystywana a co za tym idzie nie będzie brać tyle W, aczkolwiek jest ryzyko jest zabawa Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Osobiście bałbym się podłączać cokolwiek do tego zasilacza. Jeśli do tej pory wytrzymałeś, to ten miesiąc nie powinien Ci zrobić aż takiej różnicy, chociaż z doświadczenia wiem, że ostatnie dni dłuższego czekania na nowy sprzęt ciągną się niesamowicie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts