Skocz do zawartości

2600K się rozpier.. ?

Recommended Posts

spójrz na taktowanie 2600k - 2,8ghz..mnoznik gdzieś Ci uciekl..

Szczerze to ja też tak kiedyś miałem na płycie Asusa (przypadek ? :roll: ) Po podkręceniu procesora i testowaniu go programem "Intel Burn Test" mnożnik był ustawiony na 45 po chwili spadał do 33 , wracał i tak w kółko. Coś chyba nie tak z tymi Asusami. Teraz mam Asrocka i problemu już nie ma.

A może się przegrzewa i zmniejsza sobie taktowanie

U mnie na pewno była to wina płyty , temperatury w intel burn test nie przekraczały 65 stopni a w linx'ie nie dobijały do 60 stopni. Po wymianie płyty temperatury oscylują na tym samym poziomie a mnożnik jakoś nie spada. Nie wiem co z tymi Asusami :/

A tak, siedze calymi dniami I tylko klikam "start benchmark", napewno ciekawsze zajecie od piracenia przedpremierowych gier ;)

Dziekuje za pomoc, sam juz zdiagnozowalem przyczyne zbijania taktowania, mobo wariuje I jak widze nie tylko mi.

Wiele osób nie stać na niektóre gry, a żyjemy w kraju w jakim żyjemy i niestety trzeba się z tym pogodzić. Masz coś w ogóle do piracenia? Założę się, że dziennie piracisz kilkadziesiąt gier/piosenek, lub innych dupereli nie wiedząc nawet o tym. Mógłbym na ten temat jeszcze sporo powiedzieć, ale nie czas i miejsce na to. Radzę ci byś podawał lepsze przykłady, a nie temat "piracenia".

Wracając do tematu. Jaki masz problem z tym? To tylko 400 punkcików, a w benchmarki przecież nie grasz? Na twoim miejscu głowy bym sobie nie zawracał, bo może być to jakiś błąd pomiarowy, lub wina sterownika? Były sytuacje jak koleś zaktualizował BIOS i nagle wskoczyło mu 500pkt. w benchmarku. Jak sam problem zdiagnozowałeś, to ciesze się. Jednak na twoim miejscu nie martwiłbym się tym, a czym innym.... normalny człowiek nie przejmuje się kilkoma punktami i nie wariuje na temat benchmarków.