Silver Fox 1687 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Co jest do jasnej cholery, zawsze wyniki na fizyce plasowało się ~ 10400 pkt a teraz: http://www.3dmark.com/3dm11/4726938 co jest grane ? dodam, że niedawno robiłem intel burn test na 10 pętli, temperatury max wynosiły 80' C Edytowane 23 Października 2012 przez Silver Fox Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 zrób jeszcze raz, możliwe że jakiś program w tle miałeś odpalony lub nie wiem, mogłeś tez zmienić taktowanie ram itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ty kilka razy dziennie robisz te marki ? Cytuj Link to post Share on other sites
kiziamizia2 5 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 lol 400 punktami się przejmujesz ? może to być błąd pomiarowy daj spokój moim zdaniem jest wszystko ok ja też jak testuje 3dmarka to nieraz mam przykładowo 22530 ptk w 2006 a nieraz mam 22100 ptk zależy od chęci Cytuj Link to post Share on other sites
Artur918273 40 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 to na pewno procesor, zamień się ze mną daje ci i3 2100 100% sprawny z dobrymi wynikami 3d mark (stabilnymi) a ty mi dasz uszkodzonego i7 2600k to fochy 3Dmarka z kolegą mając takie same procki mieliśmy inne wyniki 8) Cytuj Link to post Share on other sites
MAŁY 124 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 spójrz na taktowanie 2600k - 2,8ghz..mnoznik gdzieś Ci uciekl.. Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 spójrz na taktowanie 2600k - 2,8ghz..mnoznik gdzieś Ci uciekl.. Szczerze to ja też tak kiedyś miałem na płycie Asusa (przypadek ? ) Po podkręceniu procesora i testowaniu go programem "Intel Burn Test" mnożnik był ustawiony na 45 po chwili spadał do 33 , wracał i tak w kółko. Coś chyba nie tak z tymi Asusami. Teraz mam Asrocka i problemu już nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
xentiu 56 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 A może się przegrzewa i zmniejsza sobie taktowanie Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 A może się przegrzewa i zmniejsza sobie taktowanie U mnie na pewno była to wina płyty , temperatury w intel burn test nie przekraczały 65 stopni a w linx'ie nie dobijały do 60 stopni. Po wymianie płyty temperatury oscylują na tym samym poziomie a mnożnik jakoś nie spada. Nie wiem co z tymi Asusami Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ty kilka razy dziennie robisz te marki ? A tak, siedze calymi dniami I tylko klikam "start benchmark", napewno ciekawsze zajecie od piracenia przedpremierowych gier Dziekuje za pomoc, sam juz zdiagnozowalem przyczyne zbijania taktowania, mobo wariuje I jak widze nie tylko mi. Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Musisz wyciągnąć procka i od spodu solidnie wyszorować go szczotką drucianą. 400pkt wtedy wróci. Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 poważny problem Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 A tak, siedze calymi dniami I tylko klikam "start benchmark", napewno ciekawsze zajecie od piracenia przedpremierowych gier Dziekuje za pomoc, sam juz zdiagnozowalem przyczyne zbijania taktowania, mobo wariuje I jak widze nie tylko mi. Wiele osób nie stać na niektóre gry, a żyjemy w kraju w jakim żyjemy i niestety trzeba się z tym pogodzić. Masz coś w ogóle do piracenia? Założę się, że dziennie piracisz kilkadziesiąt gier/piosenek, lub innych dupereli nie wiedząc nawet o tym. Mógłbym na ten temat jeszcze sporo powiedzieć, ale nie czas i miejsce na to. Radzę ci byś podawał lepsze przykłady, a nie temat "piracenia". Wracając do tematu. Jaki masz problem z tym? To tylko 400 punkcików, a w benchmarki przecież nie grasz? Na twoim miejscu głowy bym sobie nie zawracał, bo może być to jakiś błąd pomiarowy, lub wina sterownika? Były sytuacje jak koleś zaktualizował BIOS i nagle wskoczyło mu 500pkt. w benchmarku. Jak sam problem zdiagnozowałeś, to ciesze się. Jednak na twoim miejscu nie martwiłbym się tym, a czym innym.... normalny człowiek nie przejmuje się kilkoma punktami i nie wariuje na temat benchmarków. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts