Skocz do zawartości

Komputer do gier. [2000-2200zł] głównie WoT

Recommended Posts

Witam. Oto co ja proponuje , komp ma byc głównie do gier przeważnie onlinie tj. : głównie WoT i WoW czy SC2 niekoniecznie Diablo3

czasami może cos z single. pewnie w przyszłosci będę chciał go podkręcic ale to będzie zależało główie od tych gier co wymieniłem. Uprzedzam że moje wiadomości o sprzecie PC nie sa zbyt duże , obecnie jest tyle sprzętu na rynku że glowa pęka ;p chciałbym aby kwota miesciła sie w 2000zł max 2200 A więc tak:

Procesor: Intel i3 2100 Z tego co się oriętuje i czytałem to powinien on odpowiadac wymaganiom tych gier.

Płyta główna: ASROCK P67 PRO3

Karta graficzna: SAPPHIRE Radeon HD 6850 wydaje mi sie że nawet jest za mocna i mozna znalesc cos tanszego.?

Pamięc RAM: Corsair DDR3 2x 4GB 1600 MHz CL9 Vengeance

Dysk: 300GB wystarczy max 400 i tu jest problem bo kompletnie nie mam pojecia o firmach itd. czekam na wasze

propozycje , jak i równiez o zasilaczu i chłodzeniu procka.

Gość JackHammer

A nie lepiej poczekać do wtorku? Premiera poprawionych FX? Raczej Ci 2 dni nie zbawią.

Poza tym i3 nie potrzebuje lepszego chłodzenia, bo BOX w zupełności wystarczy. To nie jest proc do kręcenia to i jakieś mocne chłodzenie nie jest wymagane.

Jak już wyżej napisałem kompa kupie dopiero po 10 listopada , a pozatym nie mam przekonania do "poprawek" a co do tego chłodzenia to wychodzi że nie potrzebne???

A co z monitorem?? jaki radzicie?

Teraz juz sam nie wiem co z tym chłodzeniem ... ;/

Wacham sie jeszcze czy nie lepiej daj ta plyte chodzi mi o np 6 kanalowe wejscie audio. ??