Ofalo 7 Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Witam Zepsuł mi się router i muszę kupić drugi. I mam pytanie czy lepiej kupić znowu router czy kartę sieciową wifi? Jest mi potrzebny do odbierania sygnału. Widziałem na morelach dobrze ocenianą kartę sieciową: http://www.morele.net/karta-sieciowa-pentagram-p-6121-l7-355092/ Czy weszłaby pod płytę główną ASRock P67 PRO3 (B3)? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
nomosz 35 Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Spoko czyli pewnie jakas radiówka tak jaki dotad był router jakim kabelem doprowadzony internet z jaka koncówka do routera wkrecony w miejsce antenki wtedy pewnie wystrczy karta WLAN jak jak wpiety to moze byc karta ethernetowa. No ale nie zgadujmy Cytuj Link to post Share on other sites
Ofalo 7 Napisano 25 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Sory, że dawno nie pisałem ale patrzyłem co jest nie tak z tym routerem. Okazuje się, że router działa na innych komputerach w moim domu (dokładniej laptopy) ale nie na moim komputerze. Gdy podłączam router to wyświetla mi się żółty znaczek w prawym dolnym rogu i pisze, że jest problem z połączeniem. Nie mam pojęcia o co chodzi na starszym komputerze który miał xp-ka nie było takich problemów. A jeśli chodzi o złącze to jest to Lan nie wiem czy są jakieś inne złącza. Model routera to TP-Link. Może być to kwestia sterowników płyty głównej? Nie są najnowsze. EDIT: I znowu coś się dzieje z tym routerem... Działa mi ale prędkość jest 4 razy wolniejsza niż poprzednio. Miałem 120 kb/s, a teraz jest 30 kb/s pomoże ktoś, bo ja już nie wiem co zrobić. Zreinstalowałem Windowsa, zaktualizowałem nie pomogło... Cytuj Link to post Share on other sites
AREK137 3 Napisano 25 Października 2012 Udostępnij Napisano 25 Października 2012 . Model routera to TP-Link. TP-link to producent a nie model. Podepnij przewodowo ( z głównego routera ) i sprawdź czy będzie działać. Cytuj Link to post Share on other sites
Ofalo 7 Napisano 25 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Model to TL-WR543G. Sprobuję tak jak mówisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts