ranger555 1 Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 witam wlasnie kupilem zestaw ascrock b75pro3 Ma podlaczona karte saphire radeon hd7870 do zasilacza dwa dodatkowe kable zasilajace 6 pinowe pci expres 3.0 i mam brak sygnalu na wszystkich wyjsciach dvi, hdmi i dsub. Karta graficzna z plyty normalnie dziala. o co chodzi? wentylatory w grafice sie kreca ale plyta jej chyba nie wykrywa. W biosie ustawiony priorytet na gniazdo pci express. Prosze o pomoc czy to karta walnieta? bios w najnowszej wersji zaakutalizowany Cytuj Link to post Share on other sites
DJBOSS 34 Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Wyłącz kartę graficzną (zintegrowaną) w BIOS-ie, podepnij przewód od monitora do karty HD7870. Powinno hulać. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Dociśnij. Może nie weszła do końca do slotu? Przełóż do drugiego slotu PCI-E. Sprawdź w innym kompie. W takiej kolejności. Cytuj Link to post Share on other sites
ranger555 1 Napisano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2012 nie da sie wylaczyc mozna wybrac zeby najpierw startowal z pci-ekspress. dociskana weszla do konca. Mam tylko 1 port pciexpress 3.0 jestem k... zalamany nowy komp z morelle co za badziew Cytuj Link to post Share on other sites
DJBOSS 34 Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Może napisz coś więcej, jaki zasilacz, procesor itd. Oglądam ascrock b75pro3 i wydaje mi się że ma 2x PCI-E 16 (mechanicznie) Czy to jest 2.0 czy 3.0 to zależy od procesora i nie ma tu żadnego znaczenia Cytuj Link to post Share on other sites
ranger555 1 Napisano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2012 dzieki zadzialalo na 2 gniezdzie. tylko czytam w instrukcji ze te drugie PCI-e 2 to 2.0 z przepustowoscia x 4 to czemu mi za cholere nie czyta w Pcie1 3.0 z przepustowoscia x16. Roznica pewnie bedzie znaczna Cytuj Link to post Share on other sites
DJBOSS 34 Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 PCI-E 3.0 masz tylko IVY z SANDY obydwa są 2.0. Jeśli masz wszystko napewno dobrze ustawione to może być padnięte pierwsze gniazdo PCI-E x16 choć mało prawdopodobne, jeśli na drugim działa ok. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts