MartinMartinN 16 Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam:) Nie wiem czy pisze w dobrym temacie, ale mam pytanie....posiadam portal internetowy a raczej e-zin, zrobiony w Word Press. Chcialbym aby przed wejsciem na niego pojawiała sie ogromna okladka nowego numeru takiego e-zina a po kliknieciu myszki na ekranie okladki osoba bylaby przenoszona do wlasciwej tresci. Jak cos takiego zrobic? Jest jakis plugin albo inne wyjscie? pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc:) Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Jest wiele tutoriali jak samemu skonfigurować splash page w wordpress ale dla uproszczenia możesz sporzystać z jednego z tych plug-in'ów: http://wordpress.org/extend/plugins/wsi/ http://wordpress.org/extend/plugins/splashscreen/ http://wordpress.org/extend/plugins/simplesplash/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MartinMartinN 16 Napisano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Dzięki , dokładnie o to mi chodziło! Pozdrawiam:) A czy moze wie ktos jeszcze pod jakim linkiem moge uzyskac spolszczenie do wersji WordPress 3.4.2? ok juz wiem:) Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Spolszczenie plug-inu, czy wordpress? W przypadku wordpress to banalne. Daj znać o co konkretnie chodzi to, Ci wytłumaczę na szybko. OK, to i tak zajmuje tylko moment. Wiec musisz zalogować się na FTP i w głównym katalogu wordpress znajdziesz plik "wp-config.php". Otwórz go jakimś notatnikiem i poszukaj linii: define ('WPLANG', ''); Zmień na define ('WPLANG', 'pl_PL'); wrzuć zmieniony plik na FTP, wejdz do dashboard'u wordpress, aktualizacje i wybierz re-install now. Tym sposobem będziesz miał polski wordpress i wszystkie pluginy, które zostały przetłumaczone na polski. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MartinMartinN 16 Napisano 21 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Dzieki serdeczne:) a czy musze rowniez wgrywac jakies odzielne Polskie Czcionki zeby tekst byl wporzadku , czy juz wszystko teraz bedzie ok? pzdr:-) Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Musisz ustawić kodowanie znaków na UTF8 w wp-config.php i bazie danych. /** Database Charset to use in creating database tables. */ define('DB_CHARSET', 'utf8'); W przypadku gotowej bazy danych może to zabrać trochę czasu. Miałem gdzieś skrypt do phpMyAdmin, który zmienia zestaw znaków na utf8 w całej bazie danych wordpress. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
okokokok 0 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 hehe a nie da się tego wytłumaczyć prościej? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts