Skocz do zawartości

Problem z włączeniem nowego komputera

Recommended Posts

a masz podłączony jakiś głośniczek do płyty głównej? daje jakieś sygnały?

wygląda to tak jakby płyta prądu nie dostawała... ja miałem bardzo podobny efekt kiedy spaliłem płytę główną.. wentylator zakręcił się dwa razy, zero sygnałów.. ale wiedziałem, że jest spalona bo widziałem iskry :D

ale skoro masz nową i coś takiego.. mozliwe, ze jakis kabelek zasilający jest niedopięty.. hmmmm.. albo odłącz te przyciski power/reset i odpal kompa przyciskiem znajdującym się na płycie głównej.. ;) ps. daj dokładną specyfikacje, bo tak pisać to możemy dwa tygodnie.

Edytowane przez DelianoCarl

może zrób jakieś dokładne zdjęcia jak to wszystko wygląda w środku

jeżeli ramy, grafika, procesor ... byłyby niedociśnięte lub coś w tym stylu... to płyta przecież i tak powinna odpalić i dawać odpowiednie sygnały.. a tutaj nic się nie dzieje.. całkiem możliwe ze coś z zasilaniem..

Edytowane przez DelianoCarl

Może zasilacz jest uszkodzony? Ja bym wziął jakiś od kolegi czy coś i sprawdził czy działa. Jeśli pierwszy raz składałeś wszystko pierwszy raz to mocno podociskaj wszystko, szczególnie RAMy i kartę graficzną. A procka dobrze zamocowałeś? Albo może nałożyłeś za dużo pasty, która może była słabej jakości (przewodząca prąd) i wyciekła?

Dziś po południu wrzucę film jak to wszystko wygląda

Zasilacz sprawdzilem na starym komputerze i wszystko dziala

Dzięki komputer się włączył ale na 8gb ram i nie wykrywa hdd tylko ssd na którym jest system.

Tutaj opisałem dokładnie nowy problem http://forum.benchmark.pl/topic/61576-problem-nowy-komputer-pamiec-ram-dysk-twardy/