Skocz do zawartości

[2500] PC do gier (BF3)

Recommended Posts

Znalazłem taką kartę: http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-cuda-gtx660-twinfrozr-iii-2gb-ddr5-192bit-2dvi-hdmi-dp-box-n660-tf-2gd5-oc-517460/ Cena nie jest zaporowa więc mogę się nad nią poważnie zastanowić. Jest tyle wariantów, że już się w tym nie łapię. Chodzi mi generalnie o jak najlepsze detale w Battlefieldzie 3 (przede wszystkim multi, a tam wymagana jest mocniejsze GPU).

Właśnie widziałem filmik na YT gdzie Battlefield 3 śmigał w ~60fps na multi. Na pokładzie był GTX 660 Twin frozr III.

Cytując pewnego użytkownika z innego forum: "HD7850 2GB to kompletnie nieopłacalna karta, dodatkowa pamięć na niej nic nie daje.

Na dopłatę do procka chyba starczy, jak dokładać do lepszej karty to minimum do GTX660. Reszta zestawu bez zmian."

Co o tym myśleć? Radeon czy GeForce? :D

Spójrzcie na te benchmarki: http://www.anandtech.com/bench/Product/549?vs=660

Edytowane przez Furai

Statystyki pokazują zupełnie co innego. Co osoba to inne zdanie. Piszę równolegle na dwóch forach i tam z kolei dość doświadczony użytkownik upiera się przy GTX'ie. Może coś w tym jest. W dodatku będę miał obsługę PhysX (chociaż niewiele gier wykorzystuje tą technologię).

Bierz GTX'a 660 lub Radeona 7850 1GB(Dodatkowe 1GB nic kompletnie na dzień dzisiejszy nie daje. Przeczytałeś to w artykule na PCLabie). GTX jest o niebo lepszy. Nie doświadczysz tak wspaniałych efektów wizualnych na Radeonie jak na GTXie. Zobacz sobie np. porównanie Borderlands 2 z PhysX i bez. Poza tym GTX 660 jest wydajniejsza. Nie wiem po co w ogóle rozważasz kupno 7850.