Skocz do zawartości

Zestaw ~ 1500zł

Recommended Posts

Witam!

Sprzedaję stary zestaw, więc potrzebuję złożyć nowy. I tu mam do Was pytanie. Lepiej składać za dwurdzeniowym Intelu Celeronie 2x2.8, czy czterordzeniowym Athlonie II? Byłbym bardzo wdzięczny za złożenie zestawu w cenie którą podałem. Może być w jakimś sklepie internetowym, nie robi to dla mnie różnicy. Ma się w nim znajdować obudowa, płyta główna, procesor, dysk, pamięć, zasilacz, karta graficzna.

Komputer przeznaczony oczywiście głównie do gier.

Nie planuję w przyszłości OC.

Pozdrawiam.

Edytowane przez luq4a4

Nie muszą chodzić w 1920x1080, wystarczy 1280x720 i nie koniecznie na full detalach. Zastanawiałem się nad Celeronem 2x2.60 i grafiką Gigabyte HD7750 , 4GB RAM. Obudowa Brutus 410 i Chieftec 500W. Wolałbym, aby części były nowe. Z takim zestawem + Seagate Barracuda 1TB mieściłem się w moim budżecie. Czy to będzie dobry wybór? Czy może coś zmienić.

Procesor: INTEL Pentium Dual Core G860 - 3.00 GHz BOX, s-1155 (255 zł)

Płyta główna: GIGABYTE GA-B75-D3V - ATX, B75, 4x DDR3, 2x PCI-E 16x, VGA, DVI, S-1155 (265 zł)

Pamięć RAM 2: DDR3 GOODRAM - 4 GB / 1333 (2x 2 GB), CL9 (70 zł)

Dysk Twardy: WD 500 GB, 32 MB, IntelliPower, 3.5", SATA3 - WD5000AUDX (245 zł)

Karta Graficzna: PCIex GIGABYTE GF GTX 650 1024 MB DDR5, 128 bit, DVI, HDMI - GV-N650OC-1GI (435 zł)

Zasilacz: OCZ CoreXStream - 500 W, PFC (159 zł)

Całość: 1429 zł

Ceny z arest więc przytniesz spokojnie składając gdzieś indziej :) moim zdaniem lepiej 7770 lub Gtx 650, Plyta główna na b75.

no u mnie kurcze zostalo 70zł na obudowe torszkę mało ale mozesz przyciąć na płycie głównej ~60

A dysk zawsze możesz dołożyć dodatkowy jak wpadnie kaska na gwiazdkę :)

Hmm, jak napisałem dwa posty wyżej musiałem przyciąć trochę budżet, mam teraz tylko 1350zł, ale dzięki za szybką odpowiedź

Edit:

Z budżetem raczej nic się nie da zrobić, do zestawu muszę dokupić monitor, więc zostaje tylko te 1350 za skrzynię.

Edytowane przez luq4a4

Sory musiało mi umknąć.

Ok. Tak jak pisałem te ceny co masz podane można z nich spokojnie zejść tu 20 tam 20 i już będzie trochę mniej. Na twoim miejscu zbiłbym z proca ale karty bym nie ruszał.

Ewentualnie pomyslałbym nad APU nowym. Tylko musiałbyś chwilę odczekać bo dopiero napływają płyty główne. :) Moim zdaniem bardzo ładnie się prezentuje nowa platforma pod FM2.

Wtedy za najwyższ proc płacisz ~450 zł płyta ~300 ram tu musisz dołożyć ciut bo warto kupić ram 1866 Mhz bo jest to ważne przy użyciu karty graficznej z proca, testy wydajnościowe układu benchmark robił na moje oko bez full hd tak jak ty potrzebujesz to jest naprawdę przyzwoity wynik.

• Popieram 1
Gość JackHammer
Gość JackHammer

Jeżeli myślisz że do tego AsRocka nie włożysz i5 przykładowo i5 2400 to jesteś w błędzie. Jeżeli chodzi Ci o późniejsze jakieś kręcenie proca to wtedy PRO3 jest sensowne. Poza tym taki i5 na stock spokojnie pozwala na wszystko, nawet bez OC.

Musiałem trochę zmienić budżet. Mam teraz max 1350zł, dlatego zestawy podane przez Was są za drogie. Napisałem o tym kilka postów wyżej, ale dzięki za odpowiedź. Czy w zestawie podanym przeze mnie lepiej odjąć trochę z karty graficznej i zamienić ją na słabszę i dać tą kasę na lepszą płytę główną, czy tak jest dobrze?

Gość JackHammer
Gość JackHammer

Weź się zastanów zanim coś napiszesz. Masz budżet 1350 to może wstawisz GTX670? a reszta gdzie? U sąsiada? Poza tym skoro wiesz co jest "PRO" to podaj swoją propozycję, a nie że to do bani, że to ma słabą wydajność, jeszcze dodaj że kolor PCB jest zły.

• 4 tygodnie później...