radoslaw999 21 Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ja Ci zaproponuje wersję Eko Kup Space '86 od Unitry. Klasa średnia wówczas kiedy wchodziły na rynek. Kiedyś bardzo popularny model. Sam używam Do tego jakiś wzmacniacz z korektorem np: Diora WS353. Kolumny fabrycznie mają cofniętą troszkę średnicę co wcale ich nie przekleśla w słuchaniu rocka. Na korektorze podkręcasz średnice i jest fajne brzmienie. Bass też pomimo różnych opini potrafi zejść dość nisko że okna się trzęsą i to przy połowie głośności. Gwizdki nie zatykają uszu jak w modelach Altus i grają bardzo fajnie. I powiem więcej te kolumny do starej muzyki pasują idealnie - wiem - bo sam słucham zespołów podanych wyżej I nic więcej nie jest potrzeba. Kupując taki zestaw mieścisz się w granicach 500zł. Nic tańszego raczej nie kupisz - a to co podałem to sprzęt z lat 80-90 Cytuj Link to post Share on other sites
jimix 8 Napisano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Wszystko ciekawe propozycje, ale ja szczerze miałem nadzieję, że kupię wzmacniacz za jakieś 100-150zł i będzie gitara, bo nie chcę wydawać kasy. Co z tym wzmakiem Shneidera który mam, czy da się coś z tego zagrać? Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Możesz kupić i to zagra. Ale chyba każdy patrzy na to żeby doradzić Ci najlepszy zestaw do zbliżonej sumy którą posiadasz/dozbierasz. Za 150zł nie kupisz dobrego wzmacniacza. Możesz kupić jakiś uszkodzony i zanieść go do serwisu - ale tutaj też nie wiadomo co jest padnięte i jaki będzie koszt naprawy. W mojej opini wygląda to tak że mając tylko 150zł chcesz coś co zagra na poziomie - ale nie oszukuj się za tą kwotę nic nie zagra tak jak trzeba. Za 150zł można kupić porządny radiobudzik do pokoju a nie sprzęt audio (jakiej kolwiek klasy) Cytuj Link to post Share on other sites
erazm2 61 Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 (edytowane) radoslaw Drachenfels juz podawal i ja cos podawalem takie sony ta s7 mozna wprawdzie "cudem" ale mozna kupic za 170-180 wiec blisko 150 i nic nie trzeba nigdzie nosic a gra ze w "pale " sie nie miesci jak na kwotę to jak odpalanie harleya a skutera ta s7 vs feXXX przepiekne klocki seri s2 rowniez sa do zdobycia w nie wygorowanych cenach ale trzeba poszprac, a ja widuje - kto szpera widuje za ponizej 150 jest wiele klockow np philipsa ktore takie sony nawet zjadają - ale trzeba wiedziec co kupic i w dodatku nie od piwrwszego sprzedawcy z brzegu a sprawdzonego ,.sprzet o pewnym opisie i najlepiwej szczegolowych zdjeciach srodka niedawno kupilem bardzo znacznie ponizej 150 za namową dla porownan wrecz cos takiego http://img708.imageshack.us/img708/7835/20120709135941.jpg i od miesiecy jestem w szoku bo znanymi klockami nie moge tego "zabic" a to dosc podstawowa polka, za lekko up 150 mozna kupic rowniez sound projecta 8000, model 1200 juz niestety nie za <200, ktory ponoc jest jeszcze... - 8000 nie dlugo dostane wiec sie okaze jak bardzo jeszcze... Edytowane 20 Października 2012 przez erazm2 Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 @Erazm: Masz rację ale Ty na sprzęt polujesz i wiesz co dobre. A laik tak jak autor który ma kwote i - chce - kupić nie znając się na tym może wtopić pieniądze. A nie znając się na tym i nie wyłapując okazji autor najpewniej kupi szrot który mu może pochodzić miesiąc i paść bo był po amatorkich naprawach. Bardzo dużo takiego sprzętu audio jest na Allegro. Ale nie będę offtopował na temat chyba znany każdemu który jest oczywisty Moim zdaniem najlepiej dozbierać pieniądze i kupić coś co ma brzmienie bo to w rocku jest najważniejsze Cytuj Link to post Share on other sites
erazm2 61 Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 (edytowane) o to chodzi ze nie mozna dozbierac pieniedzy - bo zeby dozbierac trzeba by cholernie dlugo zbierac sorzet ktory temu dorowna w media markecie stoi za szklem - i trzeba by tony puszek sprzedac;) kiedys sprzet byl dla ludzi dzis dla ludu robi suie syf ktory ma poprostu wieksza moc niz microwieza od "lg" i to cala roznica a sprzet ktory brzmi a nie podaje puste decybele ten jest w cenach zaporowych na zbieranie na tzw wzmacniacz ze sklepu za ok 600zl to szkoda w ogole zachodu - tak uwazam dozbieranie do 200-250 i szperanie w wiekowcach jest mi tam mile widziane ale i rowniez uwazam jak mowisz ze mozna kupic badziew zle naprawiony wiec wszedzie trzeba rozwagi rozwaga to rowniez podlaczyc predzej sensowne kolumny pod bezsensowny wzmacniacz i da to wiecej niz podlaczenie bezsensownych kolumn pod sensowny wzmacniacz Edytowane 20 Października 2012 przez erazm2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts