Gemon 121 Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Witam serdecznie , jestem zainteresowany kupnem tego monitora tylko zastanawia mnie jedna rzecz , czy czas reakcji matrycy na poziomie 8ms nie będzie zły do gier? Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Nie Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Nie o ile będziesz "po woli" przesuwał wyświetlany ekran. Przy szybkich zmianach kąta widzenia będzie zauważalne rozmycie ekranu Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 @Up Żarty sobie robisz? Ten monitor jak najbardziej nadaje się do gier. Nie jest to oczywiście high-endowy model gaminhowy ale w tym przedziale cenowym ogólnie trudno o lepszy model. Mimo że to 8ms (bo to nie TNka z dupiatymi kolorami) nie ma tu problemów z ghostingiem. Absolutnie nic nie trzeba tu "wolno przesuwać" żeby dało się grać... http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Jak by Ci się chciało przejrzeć kilka tematów ostatnich zauważył byś co pisałem o "smużeniu tego della" grywam we wszystkie rodzaje gier także w CS i BF gdzie niby ma występować ghosting a tu nie ma ! Cytuj Link to post Share on other sites
Swann 50 Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Możesz śmiało kupować ten monitor,nada się do gier,filmów czy programów biurowych.Ponadto jest dobrze wyposażony w kable D-Sub,DVI czy USB. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Kurcze poczytałem trochę o tym monitorze i ludzie piszą że do gier za bardzo się nie nadaje , tu cytat z jednego z forum : "Gram Diablo 3 podczas gry, gdy się poruszam, strasznie rozmywają się nazwy przedmiotów leżących na ziemi." Wady: - słaby kontrast - widoczne smużenie - wysoki czas reakcji matrycy A co powiecie o tym http://www.morele.net/monitor-led-iiyama-prolite-e2473hds-b1-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-375792/ , ma przyzwoity czas reakcji matrycy. Ewentualnie co mogę kupić dobrego między 1000-1200zł Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 obawiam się, że komuś się mózg rozmywa, U2312HM to jeden najbardziej responsywnych IPS'ek, ale jak wolisz słuchać opinii z ceneo czy innego równie merytorycznego źródła to twoja sprawa w podobnym budżecie do rozważenia jest jeszcze BenQ GW2450HM 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2012 jak wolisz słuchać opinii z ceneo czy innego równie merytorycznego źródła to twoja sprawa To nie z ceneo ani pobobnych tylko z forum komputerowego , koleś pisał że ma taki problem i prosił o pomoc. Czyli coś w tym musi być , zresztą natknąłem się na więcej takich przypadków i dlatego wzrosła moja obawa. Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ja tylko dodam, że po przejściu z 2ms TN-ki Samsunga na ww Della nie zauważyłem ŻADNEGO smużenia ani różnicy w czasie reakcji w grach w które gram. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 to poczytaj to forum, gdzie mamy kilkunastu użytkowników tego modelu, edit: o właśnie mamy przykład @up a, że ktoś nie umie skorzystać z przysługującej mu gwarancji jak mu się trafi bubel (bo trafiają się, a jakże, w końcu kupujesz sprzęt budżetowy) to już inna historia 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Właśnie piszę do Ciebie te słowa oglądając Twoje zmartwienia na ekranie ww della. Zobacz sobie mój temat z sygnaturki jak nie wierzysz. Ten monitor jest świetny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Wierze wam , chodzi o to że teraz mam monitor który ma czas reakcji 2ms i w grach sprawuje się świetnie. Wymieniam go tylko dlatego że ma rozdziałkę 1680x1050 i w niektórych grach są czarne paski u dołu i u góry ekranu (strasznie mnie to wk***ia ) gdyby nie to nie zmieniałbym tego monitora. A co powiecie o tym http://www.morele.net/monitor-led-asus-ve247h-363147/ Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Bierz Della, a jak nie to tego Benia GW2450HM i nie kombinuj 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Wymieniam go tylko dlatego że ma rozdziałkę 1680x1050 tak z ciekawości co to za model? A co powiecie o tym http://www.morele.ne...-ve247h-363147/ koniecznie chcesz przepłacić za jakieś badziewie? Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2012 tak z ciekawości co to za model? IIyama ProLite E2207WS , szczerze to jestem zadowolony z tego monitora ale te czarne pasy A i tak by się przydało zmienić bo do GTX 680 to trochę za mała rozdzielczość. Cytuj Link to post Share on other sites
Szoker 4 Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Bierz della, ja tez go biorę a stoję przed tym samym dylematem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Bierz della, ja tez go biorę a stoję przed tym samym dylematem. Chyba właśnie tak zrobię , co mi tam Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 szczerze to jestem zadowolony z tego monitora ale te czarne pasy hehe są osoby skłonne dopłacić parę stówek za te czarne pasy Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2012 hehe są osoby skłonne dopłacić parę stówek za te czarne pasy Co takiego Ja gdy odpalam przykładowo takiego wiedźmina 2 i widzę te paki na dole i górze to mnie nosi Nie rozumiem jak komuś może się to podobać. A tak nawiasem mówiąc to zawsze miałem problemy z kupnem monitora więc przepraszam za zamieszanie I jednak wezmę tego Dell'a nie będę już nic kombinował bo pewnie nie wyjdzie mi to na zdrowie Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Ja gdy odpalam przykładowo takiego wiedźmina 2 i widzę te paki na dole i górze to mnie nosi akurat wiedżmin obsługuje 16:10 więc po prostu go sobie ustaw i nie będzie pasów Nie rozumiem jak komuś może się to podobać. chodziło o proporcje obrazu Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2012 akurat wiedżmin obsługuje 16:10 więc po prostu go sobie ustaw i nie będzie pasów Z tego co wyczytałem to programem można to zrobić. Cytat; Z przyjemnością informuje, że pojawiła się nowa wersja programu Flawless Widescreen 1.5 która umożliwia grę w Wiedźmina 2 na pełnym ekranie i zlikwidowanie czarnych pasów u góry i dołu ekranu. Narazie nie sprawdzałem bo grę już przeszedłem dawno ... z tymi pasami chodziło o proporcje obrazu No chyba że tak Cytuj Link to post Share on other sites
Szoker 4 Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Pomyśl jak grają w quakelive na 800x600 jakie mają pasy Po bokach... Ja sobie nie wyobrażam grac w te gre bez pasków.. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Do pracy 16:10 jest zwyczajnie wygodniejszy przez bardziej foremną przestrzeń roboczą. Szyja mniej boli niż przy rozglądaniu się po większej panoramie Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2012 A jeszcze jedno pytanko , ten Dell ma 23 cale i rozdziałkę 1920x1080 , jak ma się sprawa wielkości liter ? Czy nie będzie trzeba trzymać głowy przy ekranie czytając jakiś tekst ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts