Skocz do zawartości

Dell U2312HM - Szybkie Pytanie

Recommended Posts

@Up

Żarty sobie robisz?

Ten monitor jak najbardziej nadaje się do gier. Nie jest to oczywiście high-endowy model gaminhowy ale w tym przedziale cenowym ogólnie trudno o lepszy model. Mimo że to 8ms (bo to nie TNka z dupiatymi kolorami) nie ma tu problemów z ghostingiem. Absolutnie nic nie trzeba tu "wolno przesuwać" żeby dało się grać...

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm

• Popieram 1

Kurcze poczytałem trochę o tym monitorze i ludzie piszą że do gier za bardzo się nie nadaje , tu cytat z jednego z forum : "Gram Diablo 3 podczas gry, gdy się poruszam, strasznie rozmywają się nazwy przedmiotów leżących na ziemi."

Wady:

- słaby kontrast

- widoczne smużenie - wysoki czas reakcji matrycy

A co powiecie o tym http://www.morele.net/monitor-led-iiyama-prolite-e2473hds-b1-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-375792/ , ma przyzwoity czas reakcji matrycy. Ewentualnie co mogę kupić dobrego między 1000-1200zł :/

jak wolisz słuchać opinii z ceneo czy innego równie merytorycznego źródła to twoja sprawa

To nie z ceneo ani pobobnych tylko z forum komputerowego , koleś pisał że ma taki problem i prosił o pomoc. %-) Czyli coś w tym musi być , zresztą natknąłem się na więcej takich przypadków i dlatego wzrosła moja obawa.

to poczytaj to forum, gdzie mamy kilkunastu użytkowników tego modelu, edit: o właśnie mamy przykład @up

a, że ktoś nie umie skorzystać z przysługującej mu gwarancji jak mu się trafi bubel (bo trafiają się, a jakże, w końcu kupujesz sprzęt budżetowy) to już inna historia

• Popieram 1

Wierze wam , chodzi o to że teraz mam monitor który ma czas reakcji 2ms i w grach sprawuje się świetnie. Wymieniam go tylko dlatego że ma rozdziałkę 1680x1050 i w niektórych grach są czarne paski u dołu i u góry ekranu (strasznie mnie to wk***ia %-) ) gdyby nie to nie zmieniałbym tego monitora. A co powiecie o tym http://www.morele.net/monitor-led-asus-ve247h-363147/

hehe są osoby skłonne dopłacić parę stówek za te czarne pasy

Co takiego :roll: Ja gdy odpalam przykładowo takiego wiedźmina 2 i widzę te paki na dole i górze to mnie nosi :sciana: Nie rozumiem jak komuś może się to podobać.

A tak nawiasem mówiąc to zawsze miałem problemy z kupnem monitora więc przepraszam za zamieszanie :) I jednak wezmę tego Dell'a nie będę już nic kombinował bo pewnie nie wyjdzie mi to na zdrowie :D

akurat wiedżmin obsługuje 16:10 więc po prostu go sobie ustaw i nie będzie pasów

Z tego co wyczytałem to programem można to zrobić. Cytat; Z przyjemnością informuje, że pojawiła się nowa wersja programu Flawless Widescreen 1.5 która umożliwia grę w Wiedźmina 2 na pełnym ekranie i zlikwidowanie czarnych pasów u góry i dołu ekranu.

Narazie nie sprawdzałem bo grę już przeszedłem dawno ... z tymi pasami :/

chodziło o proporcje obrazu

No chyba że tak %-)