Skocz do zawartości

PC - Weryfikacja

Recommended Posts

Witam, nie wiem czy się dużo zmieniło od mojego ostatniego peceta którego sprzedałem, ale chcę złożyć nowy zestaw i zastanawiam się czy będzie wporzadku..

Mobo: ASRock P67 EXTREME4 GEN3

Cpu: Intel i7 2600K + OC ( Jestem ciekaw ile mozna z niego wykrecić na podanej wyżej płytce - przy dobrej sztuce cpu ofc.)

Psu: OCZ ZS Series 750W (?) Lepszy byłby jakis modularny zapewne..

Ram: Vengeance 4x2GB Low Profile

SSD : 120 OCZ Vertex 4

Buda: Vengeance C70 Gaming/Military Green lub Cooler Master 690 II ( alternatywa? )

No i chłodziwo to zapewne Noctua NH-D14 lub Silver arrow

Wsio

Czekam na ewentualne propozycje. Pozdrawiam

i7 na 5 ghz powinien polecieć

ale wolałbym nowszą płyte

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/msi-z77a-gd55-intel-z77-lga1155-pcievgadzwglansata3usb3raidddr3,31499.html

zasilacz

http://techplanet.pl...630w,26206.html

dysk ok

buda Vengeance C70 Gaming/Military Green :D

chłodzenie wedle wyglądu, tak samo wydajne

Edytowane przez Dariushini0

SSD ocz'a: Tyczy się to tylko serii 3 która ma nienajlepsze opinię.Z serią 4 nie ma(narazie :) )problemów.

To prawda, ale uprzedzenie zostaje. Co prawda nie miałem nigdy SSD OCZ, ale tyle się naczytałem złego, że nikomu nie polecam.

To co polecasz i dlaczego nie OCZ?

Polecam Kingstona, sam mam w lapku. Po przesiadce z 80GB twardziela na SSD 240 GB oraz systemu z XP na 7 odnotowałem znaczną poprawę wydajności. A kompek ma parę lat i FSX na średnich ust. chodzi płynnie(nie mam dedykowanej grafiki), a procka T5600. Edytowane przez samoloty

Podaj ile możesz wydać na zestaw.

OCZ Aqility 3 miały kiedyś nie najlepszą opinię (mam nie narzekam) . OCZ Vertex 4 możesz śmiało brać.

Zasilacz , jeśli ma być do GTX 690 - najlepiej modularny dobrej firmy 700/750W.

Obudowę wybrałeś dla pasjonatów , jeśli jesteś pewien że to nie minie , to trudno.

Płyta główna mogła by być lepsza (ale to kwestia ceny).

Co do obudowy to podoba mi sie design, 609 II od CMa już miałem..Ile wydać tego nie wiem pewno za pół roku będę składał coś nowego, tak juz mam że kupuję potem sprzedaję i potem znów kupuję, szkoda że strasznie się na tym traci.

Wczesniej miałem SSD Corsaira i nie narzekałem, nie wiem jak z OCZ co do dysków Kingstona nie jestem przekonany bo dziwnym trafem każdy pendrive jaki miałem z tej firmy trafił szlag w bardzo krótkim czasie użytkowania. Taki jakiś uraz...

Wracając do zasilacza to jaki bedzie najlepszy? Najbardziej mi zależy na stosunku ceny do jakości...

Narazie się zamykałem w trochę ponad 3k najwyżej się dołoży jak będzie trzeba więc śmiało proponowac.