frytek45 1 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Witam serdecznie szukam taniej i dobrej płyty głównej pod fx 8120 z możliwości oc , co możecie polecić ? P.s czy płyty pod amd obsługują pci 3.0 ? Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 nic słabszego od gigabyte 970 ud3 nie bierz Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 (edytowane) http://www.decobet.pl/images/oferta/plyta_chodnikowa_big.jpg http://tnij.com/58wdB Edytowane 7 Października 2012 przez Sony156 7 Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 o co ci chodzi? Cytuj Link to post Share on other sites
Ambasador 16 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 (edytowane) w sumie dwie by się przydały, jedna do ugniatania Edytowane 7 Października 2012 przez Ambasador 3 Cytuj Link to post Share on other sites
frytek45 1 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 hah no pośmieli sie trochę ale tak na poważnie . A to samo tylko ze na platformę intela ? bo próbuje sobie skalkulować i wybrac odpowiednia platformę . Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 asrock p67pro 3 b3 Cytuj Link to post Share on other sites
Ambasador 16 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Osobiście bym przeszedł na intela a buldka sprzedał takiemu dam111111, raz mu wcisnęli to może i drugi się uda 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Osobiście bym przeszedł na intela a buldka sprzedał takiemu dam111111, raz mu wcisnęli to może i drugi się uda A co ty masz ? Nie potrzebuje drugiego fx8120. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Huzar 88 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Obecnie nie ma płyt pod AMD z PCIE 3.0. Może w końcu się pojawiają wraz z premierą Vishera. Jak jeszcze nic kupiłeś to lepiej się wstrzymaj z kupnem procka AMD, a jeśli chcesz już - to zostaje Intel z którymś i5 do wyboru. Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Radeon Team 94 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 GA-990FXA-UD5 mocna sekcja a tego ten procek potrzebuje do tego wsparcie dla AMD Vishera PCI-E 3.0 nie jest jakimś hitem różnic w wydajności nie ma między 2.0 x16 a 3.0 nie ma jeszcze tak mocnych kart co by tą szynę zapchały Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Sekcja zasilania gigabyte 970 ud3 nie jest słabsza i wstrzymaj się do Vishery o ile amd Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 wszyscy którzy mówią żeby nie kupować FX ów, mają rację, dostałem do przetestowania fx 8150 ponieważ myślałem o zakupie (interesowały mnie gry), i na tle mojego 965BE wypada blado. jedyna zaleta że chłodniejszy i ma w zestawie dość dobre chłodzenie... Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 fx raczej nie chłodniejszy od p2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Obecnie nie ma płyt pod AMD z PCIE 3.0.Zysk między 2.0 a 3.0 to 1% zatem kolosalny jedyna zaleta że chłodniejszy i ma w zestawie dość dobre chłodzenie...No nie wiem, kwestia nie tylko coolera ale i obudowy i jej wentylacji. Poza tym może miałeś tę wersję z chłodzeniem wodnym...? http://www.benchmark...awie-37081.html @Autor Jeśli składasz całkiem nową platformę, to oczywistym jest (na dzisiaj), że wydajniej i bardziej przyszłościowo będzie na podstawce LGA1155. Co prawda niektórzy napiszą Ci, abyś czekał na Vishera ale nie spodziewaj się rewelacji - piszę pamiętając, jak niektórzy niektórzy pisali: "poczekaj na Zambezi" i co z tego wyszło? Lepiej dmuchać na zimne [bTW- sam nawet kupiłem GA-990XA-UD3 ... i nie wiem po co] i wstrzymaj się do Vishery o ile amdO, to to to Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 że wydajniej i bardziej przyszłościowo będzie na podstawce LGA1155. Wydajniej jak najbardziej, ale przyszłościowo to już raczej nie, bo Haswell'e będą miały inną podstawkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Huzar 88 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Zysk między 2.0 a 3.0 to 1% zatem kolosalny Ale ja płyty głównej na rok nie kupuję, Autor tematu pewnie też nie Co do procków też jestem zdania, że Intel to na dziś po prostu pewny zakup. Pewnie długo jeszcze będzie dawał radę choć mimo wszystko uważam, że jest za drogi. Jak się komuś nie śpieszy to na Vishery warto poczekać bo: 1. Premiera już podobno w tym miesiącu. 2. Cena zachęca tym bardziej, że te, które pojawiły się w necie podobno są zawyżone. 3. Biorąc pod uwag wydajność Trinity można być dobrej myśli. 4. Może Intel obniży wreszcie ceny swoich procków? Tylko niech nikt mi nie zarzuca wróżenia z fusów bo ja o tym wiem. Sam wstrzymuję się z zakupem i5 3470 bo może będzie warto... a jak nie to mi przecież ten procek nie ucieknie Każdy w podobnej sytuacji może tylko zyskać kosztem odrobiny cierpliwości. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 przyszłościowo to już raczej nie, bo Haswell'e będą miały inną podstawkęNie przeczę - inną. Niemniej dzisiaj kupi sobie tańszego i3-3220, który wydajnością dorównuje Phenomowi II x4 podkręconemu w okolice @4.0Ghz. A jak zabraknie wydajności to wymieni sobie spokojnie na i5, przykładowo 3470. A na co wymieni owego Phenoma? Na mniej wydajnego Zambezi? Hmm... Oczywiście, jest (będzie) Haswell, można też poczekać na Visherę... Co do drugiego rewelacji nie będzie (obym się jednak mylił) a co do pierwszego... nie po to dzisiaj kupuje aby zmieniać cała platformę po jego (tj. Haswella) premierze - wystarczy wymiana samego CPU, którego cena zapewne spadnie 1. Premiera już podobno w tym miesiącu.23 października - http://www.frazpc.pl/aktualnosci/922144,Procesory_AMD_FX_Vishera_zadebiutuja_23_pazdziernika.html 2. Cena zachęca tym bardziej, że te, które pojawiły się w necie podobno są zawyżone.Nic na to nie wskazuje, że zawyżone, szczególnie w PL - nad Wisłą trzeba doliczyć swoisty 'podatek od nowości' orazwahania kursów walut, głównie juana i rupii... eeee... dolara i euro. 3. Biorąc pod uwag wydajność Trinity można być dobrej myśli.Wydajność Trinity? W sensie że ledwo dorównuje wydajności i3, nie zbliżając się za bardzo do mocniejszych modeli i5? http://pclab.pl/art51168.html 4. Może Intel obniży wreszcie ceny swoich procków?Guzik prawda - nawet dzisiaj generacja pod LGA1156 / LGA1366 (nie mówiąc już o najmocniejszych LGA775) trzyma wysoką cenę. Intel nie robi takich obniżek, jak AMD. Stety. Cytuj Link to post Share on other sites
Huzar 88 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) 23 października - http://www.frazpc.pl...zdziernika.htmlJuż za parę chwil, za chwil parę Poczekajmy po prostu. Obaj zgadujemy cokolwiek byśmy za argument nie przedtsawili. Wydajność Trinity? W sensie że ledwo dorównuje wydajności i3, nie zbliżając się za bardzo do mocniejszych modeli i5? http://pclab.pl/art51168.html W sensie, że jest wyraźna poprawa względem FX posiadających pamięć L3. A to, że prezentuje poziom i3 to chyba nic dziwnego wziąwszy pod uwagę podobne ceny? Porównywanie ich z o wiele droższymi i5 jest naciągane. Guzik prawda - nawet dzisiaj generacja pod LGA1156 / LGA1366 (nie mówiąc już o najmocniejszych LGA775) trzyma wysoką cenę. Intel nie robi takich obniżek, jak AMD. Stety. Ja napisałem "może", a Ty "guzik prawda" jak bym jakieś twierdzenie matematyczne stawiał Tak czy siak, uważam że takie i5 2400, i5 3450/70 są za drogie i czekam na AMD w nadzieji, że ich nowe procki będą jakimś impulsem dla Intela do obniżenia cen swoich procków. Edytowane 8 Października 2012 przez Huzar Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Napisałem "Guzik prawda" bo już dość długo czekam na obniżki i5 750 pod LGA1156, które zjada na śniadanie wszystkie Phenomy II x4 i praktycznie większość Sandy Bridge - oczywiście po podkręceniu - i jakoś nie doczekałem się. Dlatego też nie wierzę w takie obniżki, tym bardziej że za pasem Haswell - taka Vishera to będzie CPU o jedną serię za późno wydana, stety. Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Witam serdecznie szukam taniej i dobrej płyty głównej pod fx 8120 z możliwości oc , co możecie polecić ? P.s czy płyty pod amd obsługują pci 3.0 ? GA-970A-UD3 najlepsza relacja ceny do wydajności/oc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts