jaceksz82 5 Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Witam. Jestem na etapie wyboru monitora do mojego zestawu. Będzie wykorzystywany do gier, internetu, filmów oraz prac biurowych. W dużej mierze będą to gry, więc chyba musi to być matryca TN. Szukam modelu który jest wykonany z matowego plastiku oraz z regulacją wysokości. Bardzo proszę o propozycję. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 W dużej mierze będą to gry, więc chyba musi to być matryca TN. nie musi, ale jak chcesz to proszę: NEC E222W idealny do internetu/biura, a z multimediami też sobie poradzi a poza tym Dell U2312HM lub BenQ GW2450HM, choć ten ostatni trochę kuleje pod kątem ergonomii i afaik błyszczy mu plastik Cytuj Link to post Share on other sites
jaceksz82 5 Napisano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2012 nie musi, ale jak chcesz to proszę: NEC E222W idealny do internetu/biura, a z multimediami też sobie poradzi a poza tym Dell U2312HM lub BenQ GW2450HM, choć ten ostatni trochę kuleje pod kątem ergonomii i afaik błyszczy mu plastik Nec fajny ale szkoda ze 22 cale. Dell również super jednak to IPS i nie wiem jak zadziała w grach. Osobiście nigdy nie widziałem IPS'a w akcji więc nie wiem jak zachowuje się podczas gry... bazuje na opiniach z sieci. Benq niestety piano black i chyba nie ma regulacji wysokości. Dodam, że regulacja wysokości jest niezbędna gdyż mam blisko 2 m. wzrostu, a niestety te stałe fabryczne podstawki są dla mnie za niskie. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Nec fajny ale szkoda ze 22 cale. akurat z tych tu wymienionych jest najbardziej komfortowy do pracy Dell również super jednak to IPS i nie wiem jak zadziała w grach bardzo dobrze http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm Cytuj Link to post Share on other sites
jaceksz82 5 Napisano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Hmm... w takim razie skąd ta nagonka w sieci... że IPS'y nie sprawdzają się w grach? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 zabobony i ciemnogród owszem starsze IPS'y czy VA miały swoje problemy z responsywnością, ale to dawne dzieje Cytuj Link to post Share on other sites
jaceksz82 5 Napisano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2012 drachenfeles... a co zyskuje stawiając np. na IPS'a w stosunku do TN'a? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 lepsze kolory, lepsze kąty, więcej o tym jak działa i jak jest zbudowany konkretny panel znajdziesz tutaj: http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts