madith 2 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Podłącze się pod temat. Czy Razer DA 3.5G jest wart uwagi i godny polecenia ? Korzystałem z wcześniejszej wersji DA przez dłuższy czas, niestety padł mi prawy przycisk myszy zaraz po gwarancji. Potem nie miałem potrzeby korzystania z jakiejś mega wypasionej myszki i kopiłem A4techa 747 bodajże. Niestety ta też coś zaczęła szwankować i zastanawiam się nad jakaś fajna myszka za jakieś max 120zl. Ktoś na forum sprzedaje właśnie za tyle DA 3.5G i się zastanawiam bo z wcześniejszej wersji byłem zadowolony, świetnie leżała w dłoni (mam duże łapy ), bardzo dobrze się na niej grało etc. Ale tak czytam i polecacie tego G400v2.. Z tego co widziałem to jest chyba następca MX518. Na tej tez grałem, u kumpla, i tez była całkiem wygodna, kumpel jest zadowolony...a cena nowej g400v2 tez oscyluje chyba w granicach 120zł.. Co byście doradzili ? Razer czy ten Logitech ? Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Mam tą i tą... obydwie są genialne pod względem precyzji ale... bierz g400v2, cena/wydajność wygrywa, z resztą jest też wygodniejsza i bardziej "przemyślana" w budowie. Jak ktoś nie przestawił odświeżania z 500Hz na 1000Hz i gra w FPSy na 5000dpi to może i faktycznie zobaczy różnicę. Jak dla mnie strzelanki są niegrywalne przy DPI większym niż 2000.Po między 500, a 1000hz nie ma różnicy jeśli chodzi o precyzję, 1000hz bardziej obciąża port usb i procesor, zaleca się używanie 500hz. 5000dpi to jest głupota Cytuj Link to post Share on other sites
madith 2 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 a co z jakością wykonania ? Podobno g400 jest gorszej jakosci niz razer, lipny plastik etc...i ze jak brac logitecha to tylko g500 Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 a co z jakością wykonania ? Podobno g400 jest gorszej jakosci niz razer, lipny plastik etc...i ze jak brac logitecha to tylko g500Gdzie wyczytałeś takie bzdury? To razer ma problemy z jakością wykonania, boczny plastik pod kciukiem jest ślizgi (chociaż dla mnie to nie była wada), a problem z dwuklikiem (czyli to, co Tobie się z nią stało) i scrollem wręcz prześladują ten model. Byłem bardzo zaskoczony jakością g400v2, bo pomimo niższej ceny jest to sprzęt lepiej wykonany. Ale jeśli byłeś zadowolony z DA to możesz brać 3.5G (ja bym już jej nie kupił po przesiadce na g400v2) pomimo innego sensora mysz ma identyczny feeling i precyzję, pamiętaj tylko, że laserowy sensor w 3.5G wariuje na qck i może tak się dziać na innych miękkich podkładkach. Cytuj Link to post Share on other sites
madith 2 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 hm...ja cały czas gram na qcku nowy DA na pewno wariuje na tej podkladce ? To teraz mi wbiles klina A zrobmy inaczej... Moge max wydac 120zl na gryzonia. Poza tymi dwoma coś jeszcze mógłbys polecic ? Mam dużą dłoń, DA i MX518 dobrze sie trzyma i są dla mnie wygodne wiec szukałbym czegos podobnego kształtem. Any ideas ? Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Na Qck to każdy laser może wariować (ale nie musi), g500, xai, sensei, g9x to adns-9500 czyli laser, więc ciężko o dobrego optyka, szczególnie w tej cenie Dla mnie sprawa jest jasna, ale nie wiem dlaczego nie chcesz g400v2, skoro mx518 leży Ci dobrze, a te myszy mają IDENTYCZNY kształt. Cytuj Link to post Share on other sites
madith 2 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 sam nie wiem To ma byc myszka, ktora posluzy mi znowu na troche czasu. Jest potrzebna do css/csgo, hona, roznych innych gier...zastanawiam sie czy bedzie odpowiednia. Zawsze mialem dylematy w tych sprawach Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 To bierz tego g400v2, bo mnie już denerwujesz , to najlepsza mycha w tej cenie. Kogo jak kogo, ale mnie to masz się słuchać , bo wiem co piszę. Na jednej i drugiej grałem w cs'y, lole i nic lepszego nie znajdziesz. Ja też miałem wątpliwości, ale jak się lepiej zgłębi temat to problem z niezdecydowaniem znika Będziesz zadowolony, masz na to moje słowo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
madith 2 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 skoro tak mowisz to niech tak bedzie jak cos to wszystko to bedzie Twoja wina Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts