Skocz do zawartości

Dziwne zachowanie myszki w grach.

Recommended Posts

Witam i pomocy.

Przyznam, że jestem trochę zdesperowany. Przeglądałem już praktycznie wszystkie możliwe tematy na ten temat które znalazłem u wujka Google. I nic.

Mianowicie, chodzi o przyciecia/spowolnienia myszki w grach, nie wszystkich, ale w kilku jakie do tej pory mialem okazje testować. Np. Aion, Tera, Dungeon Siege III. Przycięcia występują różnie. W DS3 od włączenia gry, w Aionie, Terze po kilku minutach gry. Najdziwniejsze jest to, że FPS jest ciągle w granicach 60-70 na Ultra, zmiana detali, rozdzielczosci nic nie zmienia. Nie mam już pomysłu. Oto co próbowałem robić. Nic nie zadziałało. Zaznaczam również, że w innych grach poki co jest ok np Wiedźmin 2.

-Wyłączenie V-sync

-Wyłączenie akceleracji myszki

-Fix do myszki + najnowsze stery do myszy + jakieś zmiany w rejestrze które znalazłem gdzieś na forum.

-Nowe stery do grafiki

-Nowe stery do USB i MB

-Przepięcie myszy do innego gniazda USB

-Instalowanie gier na SSD i HDD = bez róznicy dalej laguje.

-Gra w Window Mode

Komputer złożyłem w zeszłym miesiącu i jest to:

i5 3750K 3,4 (Nie kręcony)

MSI z77A G43

HD 7870 by Asus

8 Gb DDR 3 Kingston

XFX 550W

OCZ Vertex 4

WD Blue 500Gb

Microsoft Wireless Mouse 4000 - powoli zastanawiam się czy to nie sama mysz jest problemem, jednak w Windowsie i innych programach wszystko jest OK.

Temperatury podczas grania to 59*C Grafika, około 39*C Procek.

Jeżeli potrzebujecie jakiś innych danych to napiszcie, postaram się wszystko co potrzebne uzupełnić.

Edytowane przez Lasto

Ten fix to zmiana w rejestrze taka sama jak wyłączenie akceleracji w menu myszy.

Co do porad, faktycznie pożycze myche od kogoś i sprawdze jakąś z kablem. Dziwi mnie tylko to, dlaczego problem występuje tylko w wybranych grach. I tylko w grach, pulpit itd jest w porządku. Dzięki za porady. Jak coś zadziała to dam znać.

• 3 tygodnie później...

Mam 2 myszy bezprzewodowe i gram w różnego rodzaju gry i nigdy nie uświadczyłem żadnych lagów, zcięć itp.

Spróbowałeś zainstalować jedną (lub kilka) z tych gier na których masz problemy na innym sprzęcie? Żeby wyeliminować problem sprzętowy myszy. Być może coś się zepsuło akurat wtedy kiedy wymieniłeś podzespoły. Zawsze warto spróbować.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...