Lasto 0 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Witam i pomocy. Przyznam, że jestem trochę zdesperowany. Przeglądałem już praktycznie wszystkie możliwe tematy na ten temat które znalazłem u wujka Google. I nic. Mianowicie, chodzi o przyciecia/spowolnienia myszki w grach, nie wszystkich, ale w kilku jakie do tej pory mialem okazje testować. Np. Aion, Tera, Dungeon Siege III. Przycięcia występują różnie. W DS3 od włączenia gry, w Aionie, Terze po kilku minutach gry. Najdziwniejsze jest to, że FPS jest ciągle w granicach 60-70 na Ultra, zmiana detali, rozdzielczosci nic nie zmienia. Nie mam już pomysłu. Oto co próbowałem robić. Nic nie zadziałało. Zaznaczam również, że w innych grach poki co jest ok np Wiedźmin 2. -Wyłączenie V-sync -Wyłączenie akceleracji myszki -Fix do myszki + najnowsze stery do myszy + jakieś zmiany w rejestrze które znalazłem gdzieś na forum. -Nowe stery do grafiki -Nowe stery do USB i MB -Przepięcie myszy do innego gniazda USB -Instalowanie gier na SSD i HDD = bez róznicy dalej laguje. -Gra w Window Mode Komputer złożyłem w zeszłym miesiącu i jest to: i5 3750K 3,4 (Nie kręcony) MSI z77A G43 HD 7870 by Asus 8 Gb DDR 3 Kingston XFX 550W OCZ Vertex 4 WD Blue 500Gb Microsoft Wireless Mouse 4000 - powoli zastanawiam się czy to nie sama mysz jest problemem, jednak w Windowsie i innych programach wszystko jest OK. Temperatury podczas grania to 59*C Grafika, około 39*C Procek. Jeżeli potrzebujecie jakiś innych danych to napiszcie, postaram się wszystko co potrzebne uzupełnić. Edytowane 5 Października 2012 przez Lasto Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Mysz bezprzewodowa to nie najlepszy pomysł do grania poza tym winna może być również podkładka (choć jeśli w niektórych grach jest ok to raczej nie). Link to post Share on other sites
AvaloN 23 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Wypróbuj inną myszkę, żeby potwierdzić czy to problem z nią czy z płytą gł. lub kontrolerem USB Link to post Share on other sites
sentiel28 21 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Po prostu masz input laga i tyle . A do gierania to tylko dobry mouse na kablu. Ja od 4 lat gieram na X-750F od A4Techa 2500 DPI Laser i mniodzio aż palce lizać. Edytowane 5 Października 2012 przez sentiel28 Link to post Share on other sites
szramabdg 46 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 A ja gram na myszce za 20zł i nie jestem wcale gorszy w grach fps od innych 1 Link to post Share on other sites
shadloger 83 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 A ja gram na myszce za 20zł i nie jestem wcale gorszy w grach fps od innych Tylko ci sie tak wydaje, ale różnica jest ogromna ;D Link to post Share on other sites
kastefan4 106 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Myszka + słuchawki to podstawa do grania w fps i nie powinno się oszczędzać Co do tematu to sprawa jest dziwna i tak jak pisali wyżej, pidłącz inną myche i zobacz co będzie Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Pewnie input lag... co do fixa, którego znalazłeś "na jakimś forum", wywal to... więcej straty niż korzyści, zgaduje, że było to forum w stylu wiaderko i cs-puchatek. Link to post Share on other sites
Lasto 0 Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Ten fix to zmiana w rejestrze taka sama jak wyłączenie akceleracji w menu myszy. Co do porad, faktycznie pożycze myche od kogoś i sprawdze jakąś z kablem. Dziwi mnie tylko to, dlaczego problem występuje tylko w wybranych grach. I tylko w grach, pulpit itd jest w porządku. Dzięki za porady. Jak coś zadziała to dam znać. Link to post Share on other sites
witchking22 33 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Mam 2 myszy bezprzewodowe i gram w różnego rodzaju gry i nigdy nie uświadczyłem żadnych lagów, zcięć itp. Spróbowałeś zainstalować jedną (lub kilka) z tych gier na których masz problemy na innym sprzęcie? Żeby wyeliminować problem sprzętowy myszy. Być może coś się zepsuło akurat wtedy kiedy wymieniłeś podzespoły. Zawsze warto spróbować. Link to post Share on other sites
Recommended Posts