Skocz do zawartości

Pasta termoprzeowdząca do i5


Recommended Posts

Wymieniłem dziś pastę na IC Diamond.

PK-3 po tygodniu użytkowania wygląda tak

 

http://screenshu.com/static/uploads/temporary/sq/bo/ty/lf9u3v.jpg

 

http://screenshu.com/static/uploads/temporary/7w/j0/4u/qy4og7.jpg

 

A IC Diamond trzeba chwilkę potrzymać w gorącej wodzie i wycisnąć na CPU, potem suszarka do włosów i delikatne grzanie pasty i proca podczas rozprowadzania ;)

http://screenshu.com/static/uploads/temporary/zj/ab/p5/kzkq9n.jpg

Link to post
Share on other sites

Ale pozwól jej się wygrzać kilka dni :)

Według producenta osiąga szczytową wydajność, z tego co pamiętam, po 2 godzinach wygrzewania.

U mnie na CPU siedzi już ponad trzy dni, w tym czasie procesor dostawał w piec kilkanaście godzin w OOCT

i w moim przypadku PK-3 lepiej się spisuje. Potrzymam ją jeszcze kilka dni i zobaczymy.

W przyszłym tygodniu powinienem mieć do testowania H100 więc sprawdzę jeszcze pastę na tym chłodzeniu.

 

Zastanawiam się jak ogarnąć " kaloryfer " pod chłodzeniem CPU, grafika się grzeje, ogrzewa powietrze i przy okazji zmniejsza wydajność chłodzenia procka. Dlatego robiąc jakiekolwiek testy wywalam GPU z PC i podpinam monitor pod zintegrowaną.

 

Zastanawiałem się nad wodowaniem, ale za często coś zmieniam / przekładam w PC, nie byłoby to zbyt praktyczne aczkolwiek bardzo skuteczne rozwiązanie. Trzeba by kiedyś ogarnąć temat chłodzenia wodnego i może ... :D

Link to post
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...