seele 21 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Mardok przemyśl usytuowanie pompki, wydaje mi się że to miejsce jest nie trafione. Będą problemy z napełnianiem. Cytuj Link to post Share on other sites
Mardok 73 Napisano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) Mardok przemyśl usytuowanie pompki, wydaje mi się że to miejsce jest nie trafione. Będą problemy z napełnianiem. Pompka ma być w zatoce 5,25" tak aby nie było jej widać - temat umiejscowienia, napełniania był dogłębnie przeanalizowany i rozpatrzony. Nie będzie problemów, wszystko przez zmianę oryginalnej nakrętki od rezerwuaru na inną (pokazana na zdjęciach powyżej). Oczywiście dalej będzie potrzebny lejek z wężykiem ale to akurat nie stanowi większego wyzwania. Dodatkowo został zmieniony wlot wody z oryginalnego bocznego na górę. Nie zmienia to faktu że wszystko w zatoce 5,25" upchane jest na przysłowiowe milimetry. Dodatkową kwestią jest wypuszczenie węży z zatoki gdyż jak widać na zdjęciach jest ona całkowicie zabudowana. Plan już mam ale wymaga on dopieszczenia Bitspower SK 10/16 G1/4" > Bitspower Fillport G1/4" > Bitspower SK 10/16 G1/4" http://i.minus.com/iA08pD0Vbo9Ls.png Złączki zwłaszcza po wewnętrznej stronie mogą uleć zmianie wszystko zależy od funduszy. Edytowane 3 Października 2012 przez Mardok Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 patrząc na twoje zastosowania czy nie lepiej było zainwestować w 2011? Cytuj Link to post Share on other sites
Mardok 73 Napisano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) patrząc na twoje zastosowania czy nie lepiej było zainwestować w 2011? Ale modyfikacja niema nic wspólnego z pracą to czysto hobbystyczne zajęcie. Przemyślałem sprawę tankowania i aby się nie bawić podczas tej czynności chyba zrobię tak: http://i.minus.com/iouhjbZ55vFMY.png Oczywiście w rzeczywistości węże nie będą się krzyżować, poprostu na projekcie pompka jest bokiem aby łatwiej było mi ująć wszystkie wloty/wyloty. Edytowane 3 Października 2012 przez Mardok 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nerwus__2 22 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 pięknie Cytuj Link to post Share on other sites
Mardok 73 Napisano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) pięknie Dzięki Poprawiłem lekko projekt dodając legendę aby nie było, zastanawiam się tylko czy jest sens inwestować w BP wewnątrz zatoki 5,25". Chyba jednak zakupię tam złączki BW albo Enzo a wszystkie widoczne elementy zbuduję na BP. EDIT: Po użyciu kalkulatora stwierdzam że aż tak szaleć nie będę, sam projekt pozostaje w formie jak powyżej jedynie elementy niewidoczne bez rozkręcania obudowy zostały zamienione na tańsze odpowiedniki: http://i.minus.com/iRlMAKbKTOuhK.png W Cooling.pl mają pewnie niezły ubaw jak dodaję nowe elementy do za zamówienia już chyba po raz czwarty, no cóż jak i tak muszę czekać na węża ... Edytowane 3 Października 2012 przez Mardok Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Spx, aktualizacja zamówień to w dobrych sklepach nie problem Cytuj Link to post Share on other sites
Mardok 73 Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Spx, aktualizacja zamówień to w dobrych sklepach nie problem Fakt zmian to nie problem ale okres oczekiwania jest długi ... w Cooling moje zamówienie utknęło na wężach które będą dopiero u nich na sklepie pod koniec przyszłego tygodnia a fillporty z projektu tylko Angela powiedziała że mi sprowadzi ale dopiero 16tego października będą u nich – tak więc póki co czekam … Cytuj Link to post Share on other sites
Prostownik 77 Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Jaki jest koszt instalacji na chwile obecna? Cytuj Link to post Share on other sites
Mardok 73 Napisano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2012 (edytowane) Jaki jest koszt instalacji na chwile obecna? Nie wiem nie liczyłem i wolałbym nie liczyć Tak tylko napiszę iż top miał być w ten piątek ale będzie dopiero w poniedziałek tak więc na razie wszystko stoi a i w przyszłym tygodniu dotrze do mnie nowy blok wodny na CPU ale na węże i złączki dalej czekam ... Podsumowując: wszystko z projektu (postu #31) jest już zamówione i najdłużej będę czekał na fillporty gdyż w Polsce będą dopiero 16stego + czas przesyłki do mnie. Edytowane 6 Października 2012 przez Mardok Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Fakt zmian to nie problem ale okres oczekiwania jest długi ... w Cooling moje zamówienie utknęło na wężach które będą dopiero u nich na sklepie pod koniec przyszłego tygodniaPo prostu nie zawsze od razu wszystko jest od ręki w kanałach dystrybucyjnych i to już nie zależy od sklepu Cytuj Link to post Share on other sites
Mardok 73 Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Mały update z dzisiejszej paczki Pocięty Top z nowym grillem: http://i.minus.com/ibvTOexffr7SPI.JPG Komplet podkładek antywibracyjnych i nowe przedłużki: http://i.minus.com/iQUtQdjRVNWHq.JPG Teraz jeszcze tylko paczka z blokiem oraz jednym fillportem i już mogę powoli składać i przemierzać Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 fotki nie działają Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 działają Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 DSG-Canusa czy Scorpion?(chodzi o oplot na przedłużkach) Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 teraz tez mi działają Cytuj Link to post Share on other sites
Mardok 73 Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) fotki nie działają Faktycznie raz działały raz nie ale jż chyba wszystko ok. DSG-Canusa czy Scorpion?(chodzi o oplot na przedłużkach) Pierwsze czyli DSG-Canusa. Teraz pozostał mi tylko dylemat gdzie umieścić fillport do napełniania układu. Wersja 1: http://i.minus.com/iwubgNw7LR8md.jpg Wersja 2: http://i.minus.com/ibj57CmoKSXcjN.jpg Edytowane 8 Października 2012 przez Mardok Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Asymetrycznie(#2) Cytuj Link to post Share on other sites
mi96 384 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Fotki nie działają ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Mardok 73 Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Fotki nie działają ;/ Te same zdjęcia są na 3 forach i tylko tu ludzie zgłaszają problem, nie wiem o co chodzi nigdy wcześniej nie miałem problemów z minus.com Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) środek Edytowane 8 Października 2012 przez kubapomocny15 Cytuj Link to post Share on other sites
mi96 384 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Ja wrzucam fotki albo na http://imageshack.us/ albo na Facebooka (jako galeria prywatna, potem prawym na fotkę i kopiuj adres URL), zawsze działa Cytuj Link to post Share on other sites
Mardok 73 Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 FB w to mieszać nie będę a IS przegina już z reklamami dam jeszcze szanse minus.com jak się szybko nie poprawi to się wymyśli coś innego środek To był mój pierwszy pomysł i chyba właśnie jego zastosuje, tak czy inaczej czas mam do przyjścia paczki z blokiem i pierwszym fillportem - jakoś w tym tygodniu Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 mi1996@ tez tak robię Cytuj Link to post Share on other sites
mi96 384 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) Środek Fotki już działają... Edytowane 8 Października 2012 przez mi1996 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts