marwineper 0 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Posiadam ekran LG d2342p-pn który ma opcje cinema 3d ale gdy chce przełączyć opcje na ekranie na 3d wyskakuje mi "obecnie używane gniazdo nie obsługuje funkcji 3d" mam podłączony za pomocą kabla DVI czy to oznacza ze muszę użyć kabla hdmi. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 niestety na to wygląda Cytuj Link to post Share on other sites
marwineper 0 Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Szkoda że nie było w zestawie był tylko VGA oraz DVI. Zamiast tego VGA mogli dać HDMI Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 standard, ciesz się, że w ogóle dali coś poza d-sub natomiast kabel kup byle tańszy i byle 1.4 wszystkie są tak samo produkowane w chinach tylko te drogie mają ładne opakowania i logo Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Tryb konwersji 2D-3D działa tylko przez HDMI ale lepiej zamiast tego wbudowanego interfejsu używać oprogramowania TriDef3D (dla posiadaczy monitora również darmowe), efekt 100% lepszy Cytuj Link to post Share on other sites
marwineper 0 Napisano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) kupiłem kabel HDMI ale nie wiem dlaczego mam teraz okno systemu otwarte jakby w oknie z ramka dookoła. Proszę o pomoc jak to usunąć. a jeszcze odnośnie tego oprogramowania to czy da się załączyć wideo na YouTube za pomocą jego w 3d bo nie widziałem takiej opcji. Edytowane 2 Października 2012 przez marwineper Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 ustaw poprawną rozdzielczość plus sprawdź w OSD monitora czy wszystko gra z proporcjami Cytuj Link to post Share on other sites
marwineper 0 Napisano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Rozdzielczość miałem prawidłową a w opcjach monitora nic nie znalazłem. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 pokaż fotę tego zjawiska Cytuj Link to post Share on other sites
Hiro85 22 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 A tak poza tym to ten monitorek jest naprawdę fajny, a efekty 3D robią wrażenie. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 no może się wykaż i pomóż koledze w problemie z LG, zawsze masz na ich temat dużo do powiedzenia Cytuj Link to post Share on other sites
marwineper 0 Napisano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2012 To są zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ae80f44c554d30d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d52e83a7c4342fe.html Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 czyli rozdzielczość ustawiona na natywną, żaden Wide Mode, Aspect czy inna podobna opcja nie psoci? źródło sygnału ustawione na hdmi? w windowsie oraz sterowniku grafy też poprawnie natywna i odświeżanie 60Hz? i żadnych dodatkowych rzeczy nie ma powłączane? kurcze no bardziej zdalnie ci specjalnie nie pomogę, nawet nie wiem co tam siedzi w OSD, a co w windzie klikaj próbuj, a jak to nic nie da poradź się pomocy technicznej LG Cytuj Link to post Share on other sites
marwineper 0 Napisano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Ok znalazłem rozwiązanie tego problemu. w ustawieniach od asus z karty graficznej było przeskalowane i dlatego tak było. Ale przy okazji czy ktoś wie jak zaktualizować oprogramowanie tridef i czy da się dodać do niego kodeki .mkv i żeby odtwarzał napisy jak nie to jakiś program do odtwarzania 3d z tymi opcjami, na aktualizacji zależy mi dlatego bo chce zaktualizować listę gier z 3d Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Filmy w 3D można odtwarzać KMPlayer'em, jeśli chodzi o gry to wrzucaj po prostu najnowszy Ignition i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts