wodzu88 52 Napisano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Moge zaproponowac "zbadanie" tej konfiguracji wentytatorow w obudowie przy pomocy zwyczajnego papierosa - a w zasadzie dymu z niego. Moze Autor w ten prosty sposob sprawdzic, jaka ilosc dymu i gdzie sie ulatnia, a jaka jego ilosc zostaje rozproszona we wnetrzu obudowy (i dlaczego) - proste i skuteczne. Mozna wowczas wymienic lub zastapic tylko te wentylatory, ktore faktycznie wiecej szkodza niz daja dobrego. hahaha, niedawno rzuciłem palenie coś się tam jeszcze pobawie. +++ za rzucenie ew. fajka pokoju tylko i wyłącznie Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Moge zaproponowac "zbadanie" tej konfiguracji wentytatorow w obudowie przy pomocy zwyczajnego papierosa - a w zasadzie dymu z niego. Pomysł dobry , ja w domu palić nie mogę/ nie chcę ze względu na córkę, chcąc sprawdzić cyrkulację powietrza zapalam kadzidełko. Przynajmniej ładnie pachnie a ile zapachów do wyboru Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Kadzidełko lub fajek elektryczny i jedziem Cytuj Link to post Share on other sites
Sleeveking 58 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 A skąd wziąć fajek elektryczny ? Mało kto to ma, trzeba by kupować specjalnie Z tym kadzidełkiem świetny pomysł, ale po pewnym czasie głowa od wąchania tych zapachów boli. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 jak atmosfera za gęsto to otwórz okno Cytuj Link to post Share on other sites
_Crypt_ 21 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 @up - To samo mialem napisac kadzidelko bedzie nawet zdrowsze, a jak je odpali na te 5min, to nie "zakurzy" calego domu przeciez. Sa jeszcze okna A w ten sposob sprawdzi, co chcial sprawdzic i zmieni, co chcial / musi zmienic. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Trzeba tylko uważać na lawendowe kadzidełka bo mole z całej okolicy mogą pomyśleć że twój komp to szafa starszej damy i się tam zadomowić Call me strange ale ja to tam sprawdzam po temperaturach Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 hmm dobry pomysł Moglibyście nawet filmik nagrać Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 To i ja sie spytam. Czy warto dokladac wiatrak wyciagajacy powietrze do gory nad procesorem, czy zaburzy on cyrkulacje powietrza? Moja buda: http://imageshack.us.../p1010012og.jpg Dodam, ze bede wymienial chlodzenie na radku na Accelero S1 Plus z 2 wiatrakami 120mm i beda troche wystawac wiejac tym samym w strone procesora do gory. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Moim zdaniem tak , sam tam mam zamontowane dwa @up Zauważyłem, że u mnie ten po lewej stronie jest dla picu, ale ten bezpośrednio nad chłodzeniem CPU sprawdza się wyśmienicie . Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 lepiej mieć wiecej wyciągających niż wdmu****ących. Przeważnie o jeden wyciągający więcej, taka zasadę uznaję Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts