khern 4 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Jestem zainteresowany pewnym modelem ramu. Dokładnie KHX2000C9AD3W1K3/6GX. Aktualnie jedynie dostępne są zestawy 3 kości. Ja potrzebuje 2 zestawy po 2. I teraz moje pytanie. Czy jak z każdego zestawu 3 kości wywalę po jednej to dostanę dwa zestawy Dual? Na moją logikę tak, ale może jest jakiś haczyk. PS. Cena zestawu triple jest o 90 zł niższa niż dual Cytuj Link to post Share on other sites
FeelFree 108 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Nie powinno być problemu, lecz dlaczego chcesz kupić 3x2GB? nie lepiej 2x4gb np od GoodRam za które dasz około 130zł? P.S "Promocja 2 w cenie 3" - hahah promocja niczym z tesco dostać mniej za więcej xD 1 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) Pewnie chodzi mu o to ze kupi dwa takie zestawy, bedzie mial 6 kosci, 4 wezmie i 2 odsprzeda dziek iczemu wyjdzie lepiej niz kupujac zestaw czterech kosci. A promocja czadowa. Kupic 2 rzeczy w cenie 3, to nie lada gratka! Edytowane 1 Października 2012 przez verul Cytuj Link to post Share on other sites
khern 4 Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) Dokładnie promocje w Tesco miałem na myśli. W ramach wyjaśnień. Te ramy które chce można podpiąć pod obieg chłodzenia wodnego. Zestawy kości 2xX zostały wykupione na Polskim rynku. Zostały tylko zestawy zestawy 3x 2GB. Z rozważań wychodzi mi, że: 1) do moich celów 8GB RAMu w zupełności wystarcza. 2) dobrze taktowane RAMy z niskim CL będą sie spisywać lepiej niż większe kości o gorszych parametrach. 3) wspomniane w pierwszym poście RAMy posiadają bardzo duże możliwości overclocking, co przy chłodzeniu wodnym da bardzo duży potencjał. Pewnie chodzi mu o to ze kupi dwa takie zestawy, bedzie mial 6 kosci, 4 wezmie i 2 odsprzeda dziek iczemu wyjdzie lepiej niz kupujac zestaw czterech kosci. Co do odsprzedania kości... Chciałbyś kupić dwie kości z dwóch różnych zestawów? Ale pewnie jakoś będę chciał się ich pozbyć.... Edytowane 1 Października 2012 przez khern Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts